В Україні зменшилася кількість злочинів та смертельних ДТП / фото УНІАН

Від початку повномасштабної війни Росії проти України 24 лютого 2022 ркоу Національна поліція зареєструвала на 12% менше злочинів у порівнянні з аналогічним періодом 2021 року. Водночас кількість смертельних ДТП знизилася на 17%. 

Як зазначив голова Національної поліції України Ігор Клименко у Telegram, за десять місяців війни поліція отримала та опрацювала майже 6,6 мільйона звернень від громадян.

"Національна поліція України за 10 місяців повномасштабної війни зареєструвала близько 261 тисячі злочинів. Це на 12% менше у порівнянні з минулим роком. Стосовно майже 126 тисяч кримінальних правопорушень особам повідомлено про підозри", – розповів він Клименко.

Відео дня

Зокрема, правоохоронці задокументували близько 66 тисяч майнових злочинів, серед яких майже 64 тисячі крадіжок. За словами Клименка, поліція встановила понад 15,4 тисячі підозрюваних.

Крім того, за 10 місяців в Україні зареєстрували 97 тисяч ДТП.

"Поменшало на 17% смертей на дорогах – 2438 осіб загинули внаслідок автопригод", – зазначив Клименко.

Загалом кількість автопригод упала в 1,8 раза у порівнянні з минулим роком.

ДТП в Україні

11 грудня повідомлялося, що поліція розслідує обставини ДТП з автобусом, яка сталася неподалік Чернігова. Маршрутка в’їхала в блокпост. Відомо, що семеро пасажирів постраждали.

Наприкінці листопада стало відомо, що постійні відключення світла через російські ракетні удари негативно позначилися на кількості ДТП. Кількість загиблих в аваріях збільшилася в шість разів. Також зросла кількість ДТП за участю пішоходів.

Вас також можуть зацікавити новини: