Гандзюк померла в київській лікарні 4 листопада 2018 року \ УНІАН

Судовий розгляд обвинувального акту стосовно голови Херсонської облради Владислава Мангера та екс-помічника депутата Херсонської облради Олексія Левіна призначено на 28 серпня.

Читайте також"Дешевий театр": фігурант справи про вбивство Гандзюк прийшов до суду напівоголеним (фото)Про це повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора. «Дніпровським районним судом міста Києва 20 серпня 2020 року завершено проведення підготовчого судового засідання та призначено на 28 серпня 2020 року судовий розгляд обвинувального акту стосовно голови та колишнього помічника депутата Херсонської обласної ради, які обвинувачуються у замовленні та організації нападу на Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року», - йдеться у повідомленні.

В Офісі генпрокурора також зауважують, що суд обрав обвинувачуваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 18 жовтня без права внесення застави.

Відео дня

Вбивство Гандзюк: деталі справи

  • Гандзюк померла в київській лікарні 4 листопада 2018 року. За три місяці до цього в Херсоні невідомий хлюпнув їй в обличчя сірчаною кислотою, вона отримала хімічні опіки понад 30% тіла.
  • 6 червня 2019 року було засуджено п’ятьох виконавців злочину.
  • Також у справі про вбивство Гандзюк фігурують раніше судимий громадянин Олексій Левін (Москаленко), голова Херсонської облради Мангер та Ігор Павловський - колишній помічник народного депутата від "БПП" Миколи Паламарчука.
  • Крім того, громадські активісти вважають, що до вбивства Гандзюк причетні колишній голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв і екс-заступник голови ОДА Євген Рищук.
  • У січні 2020 року було затримано Павловського і Левіна, їх відправили під варту.
  • 27 квітня в Офісі генпрокурора повідомили про встановлення кінцевого замовника вбивства – Мангера. Слідство стверджує, що він за попередньою змовою з Левіним організував завдання тяжких тілесних ушкоджень Гандзюк, що призвели до її смерті.
  • Мангеру і Левіну інкримінують злочини за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 121 ("умисне тяжке тілесне ушкодження у спосіб, що має характер особливого мучення та спричинило смерть потерпілої") Кримінального кодексу.
  • 28 липня до суду був направлений обвинувальний акт щодо Мангера та Левіна.