Олексій Пукач у залі суду / фото УНІАН, Дмитро Хилюк

Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду залишив у силі вирок екс-генералу Міністерства внутрішніх справ України Олексію Пукачу, засудженому до довічного ув’язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні у Верховному суді оголосили рішення по касаційних скаргах Пукача та потерпілого Олексія Подольського у справі про вбивство Гонгадзе.

«Вирок Печерського райсуду Києва та ухвалу Апеляційного суду міста Києва щодо Олексія Пукача залишити без змін. Скарги захисників Пукача та потерпілого Подольського залишити без задоволення. Ухвала є остаточною і оскарженню не підлягає», - йдеться в резолютивній частині рішення.

Пукач у своїй касаційній скарзі просив суд змінити йому покарання з довічного на 15 років ув’язнення, а Подольський – направити справу на повторний розгляд до суду першої інстанції.

Суддя запитав Пукача, чи зрозуміло йому судове рішення, на що він відповів: «Ні, не зрозуміло зовсім».

Суд затвердив вирок Пукачу / фото УНІАН, Дмитро Хилюк

На запитання журналістів Пукач відмовився відповідати. Він обмінявся декількома словами з одним з адвокатів, після чого конвой вивів його із судової зали.

Як повідомляв УНІАН, Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду розпочав розгляд касаційних скарг Пукача та Подольського у 2016 році.

Довідка УНІАН. Засновник інтернет-видання «Українська правда» Георгій Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі під Таращею Київської області виявили тіло без голови, яке, за висновками експертів, могло належати журналісту. Останки черепа, які за заявою Генпрокуратури належать Гонгадзе, було знайдено 2009 року на Київщині. Журналіста поховали 22 березня 2016 року в Києві на території церкви Миколи Набережного.

Читайте такожСША закликали до правосуддя щодо вбитих в Україні журналістів Шеремета, Гонгадзе, Комарова та інших

15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві Гонгадзе трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження МВС України – Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича. Суд позбавив їх волі на строк від 12 до 13 років.

У січні 2013 року Печерський районний суд Києва засудив до довічного ув'язнення за вбивство журналіста колишнього начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС, генерала Олексія Пукача. В 2016 році Апеляційний суд м. Києва підтвердив вирок.

Замовники вбивства досі не встановлені.