У жінки в Києві "чоловік" виманив понад 280 тисяч гривень / фото REUTERS

У Києві жінка обдурила нову знайому, яка у той час нещодавно розлучилася, видаючи себе за 50-річного чоловіка. Зловмисниця виманила у знайомої сотні тисяч гривень, а також залишила її без приватного будинку.

Жінки познайомилися у 2017 році, зловмисниця під виглядом чоловіка спілкувалася зі знайомою, у них зав’язався віртуальний роман, за допомогою якого потім було втілено у життя шахрайство, повідомили у Шевченківському районному суді столиці.

Зловмисницю вже покарано – суд визнав її винною у шахрайстві, і дав чотири роки позбавлення волі.

Відео дня

У вироку суду розкрито деталі злочину. Зокрема, стало відомо, що для вчинення шахрайства зловмисниця використовувала телефон доньки, придбала новий стартовий пакет, вибрала у мережі знімок чоловіка та писала знайомій СМСки. 

Потім зловмисниця повідомила знайомій, що спілкуватися далі не може, оскільки має проблеми зі здоров'ям, і на лікування потрібно $150 тисяч.

Знайома вирішила допомогти "чоловікові", взяла кредит й віддала картку "співбесіднику". Зловмисниця знімала з картки гроші, а потім її загубила і попросила знайому зробити нову.

Після цього шахрайка для заволодіння ще частиною грошей знайомої попросила її переказати кошти "медсестрі" для лікування в Житомирі.

Читайте такожАфери з подарунковими сертифікатами: експерти розповіли, як не "подарувати" шахраям свої грошіЗловмисниці загалом вдалося виманити у знайомої 284 тисячі гривень. Шахрайка також змогла підробити договір купівлі-продажу приватного будинку знайомої та її екс-чоловіка. Будинок було продано за 950 тисяч грн.

Суд вирішив, що шахрайка має віддати знайомій виманені гроші, а її колишньому чоловікові виплатити половину вартості будинку (475 тисяч грн).

Раніше ЗМІ писали, що у Києві активізувалися телефонні шахраї, які виманюють у людей великі суми під приводом нібито "порятунку" близьких людей.

Вас також можуть зацікавити новини: