У Костилівці на Закарпатті підрядник завершив частковий розбір скелі для розширення дороги на маршруті Н-09 Мукачево – Рахів – Івано-Франківськ – Львів. Проїзну частину на цій ділянці дороги було слід привести до належного габариту 8 м.

Про це повідомляє Facebook-сторінка Укравтодору.

Роботи з відновлення маршруту Н-09 тривають у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Відео дня

"На цій ділянці дорога була завузька й іншого варіанту окрім як лупати скалу – не було, адже з іншого боку дороги проходить залізнична колія. До того ж скеля досить небезпечно нависала над дорогою", - йдеться у повідомленні.

Тверду породу скелі висотою 30 м та протяжністю 130 м довелося розбивати відбійними молотками. Інженерні роботи з перекриттям шляху тривали два місяці.

Як розповіли у Службі автомобільних доріг Закарпатської області, це унікальний об'єкт оскільки подібних масштабних робіт подібного рівня складності в Україні не проводили. "П'ять компаній відмовилися працювати на об'єкті, через високий рівень складності. У прямому сенсі цього слова – село Костилівка знаходиться на висоті 419 метрів над рівнем моря", - зазначили у закарпатському Укравтодорі.

Надалі підрядник влаштує ровики поширення та відновить покриття.

Завершити відновлення відрізку від Мукачева до межі з Івано-Франківщиною, який вважається найдовшим маршрутом на Закарпатті, планується цього року. Наразі в роботі залишаються три ділянки загальною протяжністю 40 км.

Нещодавно заступник голови Офісу президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко анонсував відновлення та розбудову 6500 км доріг цього року.