Венедіктова зауважила, що цьогоріч зусиллями правоохоронців упереджено ряд терористичних та диверсійних актів / фото УНІАН

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила про зниження на 25% кількості кримінальних правопорушень у сфері громадської безпеки у першому півріччі 2020 року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона повідомила під час координаційної наради керівників правоохоронних органів щодо стану протидії кримінальним правопорушенням проти громадської безпеки та громадського порядку, а також вчиненим з використанням зброї, бойових припасів або вибухових речовин у Києві.

За її словами, у першому півріччі 2020 року на 25% знизилась кількість кримінальних правопорушень у сфері громадської безпеки. «Найбільше (скоєних злочинів – УНІАН) – це у Донецькій, Дніпропетровській, Луганській, Одеській, Харківській, Запорізькій, Київській областях та місті Києві», - заявила Венедіктова.

Відео дня

Читайте також"За ґратами не топ-корупціонери, але все попереду": Венедіктова похвалилася роботою в ОГП (відео)

Водночас, вона відзначила, що у Чернігівській області відбулось зростання кількості цих злочинів на 11%.

Проте, генпрокурор відзначила, що за перше півріччя поточного року на 17% менше обвинувальних актів щодо правопорушень цієї категорії було скеровано до суду.

Венедіктова зауважила, що цьогоріч зусиллями правоохоронців упереджено ряд терористичних та диверсійних актів. «На жаль, зусилля правоохоронних органів на стадії виявлення та припинення злочинів проти громадської безпеки зводяться нанівець проведенням неефективного розслідування. Так, органами безпеки з 442 злочинів цієї категорії обвинувальні акти до суду надіслано тільки у 15%. При цьому із 263 кримінальних проваджень за фактами вчинення терористичних актів органами безпеки до суду скеровано лише шість обвинувальних актів. Аналогічна ситуація склалась під час розслідування фактів фінансування тероризму: з 12 проваджень органами безпеки до суду скеровано лише 4 обвинувальних акти», - повідомила вона.