Українська розвідка відмовилась від коментарів щодо заяви ФСБ / фото mil.in.ua

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України не коментують заяву ФСБ РФ про начебто запобігання викраденню на території Росії Службою безпеки України бойовика, який воював на Донбасі.

Читайте такожСБУ спростувала участь у "вагнерівській спецоперації": фейк, джерелом якого було російське виданняПро це в коментарі УНІАН сказав представник прес-служби ГУР МОУ Андрій Черняк.

"Коментувати не будемо... Там немає інформації ні про нас, ні про наших співробітників", - зазначив він.

На зауваження, що у своєму повідомленні ФСБ згадує українську розвідку, Черняк наголосив:

"Якщо вони пишуть про розвідку, то воєнна розвідка України не коментує проведення якихось спеціальних операцій, навіть якщо вони там якісь уявні чи віртуальні. Тобто, ми не будемо ні спростовувати, ні підтверджувати цю інформацію".

Заява ФСБ про спробу схопити бойовика у Росії: що відомо

  • 20 серпня ФСБ РФ заявила про запобігання викраденню на території Росії Службою безпеки України російського бойовика, який воював на Донбасі. Повідомляється, що під час спроби викрадення затримано 7 громадян Росії.
  • Заявляється, що організатором і координатором проведення акції нібито виступили громадяни України Андрій Байдала, який, як стверджують в ФСБ, є позаштатним співробітником СБУ і ГУР МОУ, та Ігор Міщенко.
  • Разом з тим у Службі безпеки України відмежувалися від заяви ФСБ. На прохання УНІАН прокоментувати відповідну заяву, речник СБУ Олена Гітлянська відповіла: "Я думаю, що краще дзвонити в ГУР з цього приводу, а не до нас".