Зеленський почав невелике дипломатичне турну в Європі / фото president.gov.ua

Після візиту до Іспанії президент України Володимир Зеленський у вівторок, 28 травня, відвідає також сусідню Португалію. Про це йдеться у повідомленні на сайті президента Португалії.

Зазначається, що Зеленський відвідає Португалію на запрошення її президента Марсело Ребелу ді Соузи і прем'єр-міністра Луїса Монтенегро. З ними заплановано зустрічі.

Робочий візит Зеленського є частиною спільного наміру щодо поглиблення відносин між країнами з особливою увагою на зміцненні співпраці в галузі безпеки і оборони.

Відео дня

Цей візит стане можливістю для Португалії ще раз підтвердити відданість суверенітету і територіальній цілісності України, а також збереженню політичної, військової, фінансової і гуманітарної підтримки для України, йдеться у повідомленні.

Візит Зеленського в Іспанію

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 27 травня, Зеленський відвідав Іспанію. У Мадриді спільно з прем'єр-міністром Іспанії Педро Санчесом була укладена Угода про співробітництво у сфері безпеки. Іспанія до 2027 року надасть 5 млрд євро на закупівлю зброї для України через Європейський фонд миру. Цього року Іспанія запланувала виділити 1 млрд євро на військову підтримку України.

Зеленський зазначив, що сьогодні обговорив з прем'єром Іспанії подальше посилення української протиповітряної оборони і те, як Іспанія може цьому допомогти.

Вас також можуть зацікавити новини: