Любомира Мандзій розповіла про особливості вступу абітурієнтів із окупованих територій України / фото УНІАН

Виконувачка обов’язків міністра освіти України Любомира Мандзій розповіла про особливості вступу абітурієнтів із окупованих територій України в умовах пандемії COVID-19.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Читайте такожПроведення випускних залежить від того, коли закінчиться карантин – МОН

Відео дня

За її словами, до питання організації закінчення навчального року екстерном у закладах освіти на підконтрольній Києву території України можна буде повернутися після закінчення нинішнього карантину і зняття обмежень.

«У нас працюють центри, через які вступники зможуть вступити у заклади вищої освіти. 77 закладів вищої освіти уповноважені для вступу тих молодих людей, які проживають на тимчасово окупованих територіях. Кількість закладів вищої освіти може бути розширена за рахунок закладів, які підпорядковані Мінкультури, МОЗ і МВС», — сказала вона.

За словами Мандзій, цьогоріч абітурієнти можуть вступити як з Донецької та Луганської областей, так і з Криму. При цьому особи, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донбасу і Криму, вступають до закладів вищої освіти на материковій Україні за дещо іншою процедурою, ніж проходження ЗНО.

«Їм для вступу потрібно звернутися в освітній центр «Донбас-Україна», «Крим-Україна», подати освітню декларацію і пройти процедури, які передбачені на теперішній час», — сказала Мандзій.

Як повідомляв раніше УНІАН, за даними МОН заклади вищої освіти в Україні закінчуватимуть цей навчальний рік дистанційно, зважаючи на ситуацію з епідемією коронавірусу.