З полону Росії вдалося звільнити 207 бійців та цивільних / фото t.me/V_Zelenskiy_official

З полону Російської Федерації вдалося повернути на свободу в Україну 207 українських захисників та цивільних громадян.

Оновлено 16:47 Пізніше у своєму відеозверненні президент зазначив: "Зараз є хороша новина. Саме таких новин ми всі чекаємо. Сьогодні вдалося звільнити з російського полону ще 207 українців. 180 рядових і сержантів. 27 офіцерів. Майже половина - захисники Маріуполя. Воїни Збройних сил, Нацгвардії, підрозділів Державної прикордонної служби та Національної поліції".

Він додав, що 207 хлопців скоро будуть удома, зі своїми рідними.

"Впевнений: хлопці вже телефонують додому, вже почули найважливіші слова. Я щасливий, що це вдається", - сказав Зеленський.

Глава держави зауважив, що це вже 50-й обмін за час повномасштабної війни. Загалом вдалося повернути вже 3 тис. 35 людей. "І ми зробимо все, щоб повернути кожного й кожну. Ми ні про кого не забули. По кожному прізвищу шукаємо", - підкреслив він.

Зеленський ще раз подякував всій команді, яка веде цю роботу. "Кирило Буданов, Андрій Єрмак, Василь Малюк, Дмитро Усов, Ігор Клименко, Дмитро Лубінець. Я вдячний усім, хто допомагає. Ми дуже часто чули в різні моменти, що щось не вийде. Коли знаєш, що саме робити, все вдається. І навіть те, що комусь може здаватись неможливим. Україна вміє досягати свого!" - наголосив президент.

Також Служба безпеки України показала ексклюзивні кадри, як українці поверталися додому.

Про обмін повідомив президент України Володимир Зеленський в Instagram.

"Наші – вдома. 207 хлопців. Повертаємо попри все. Пам’ятаємо про кожного й кожну в полоні. Воїни та цивільні. Маємо повернути всіх. Працюємо над цим", - наголосив Зеленський.

Глава держави повідомив, що звільнити українців з полону вдалося завдяки черговій класній роботі команди України.

"Буданов, Єрмак, Усов, Малюк, Клименко – молодці!" - повідомив Зеленський.

Що було відомо про останній обмін

27 січня начальник Головного управління розвідки (ГУР) Кирило Буданов повідомив, що найближчим часом відбудеться обмін полоненими.

Перед цим, ГУР Міноборони України підтвердило, що на 24 січня планувався обмін полоненими, який не відбувся. Зокрема, у той день у Бєлгородській області РФ впав військовий транспортний літак Іл-76. В Міноборони Росії майже відразу заявили, що на борту літака, що розбився були українські військовополонені.

Представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов заявив, що Росія не виявляла готовності передати Україні тіла полонених, які нібито були на борту російського Іл-76, що впав у Бєлгородській області 24 січня.

Вас також можуть зацікавити новини: