У столиці посилили заходи безпеки / фото УНІАН

Служба безпеки України посилила безпекові заходи у Києві після захоплення терористом заручників у Луцьку.

Читайте також"У Києві палять будинки і авто": Кличко через події останніх днів звернувся до правоохоронцівЯк йдеться у заяві СБУ, вживаються всі необхідні заходи для збереження спокою та порядку як у Києві, так і в інших регіонах країни.

Зокрема, як зазначив начальник київського міського та обласного управління СБУ полковник Олег Головаш, відбувається постійна координація між Службою безпеки, колегами з інших правоохоронних органів і місцевою владою.

Відео дня

«Звісно, ми звертаємо особливу увагу на безпекову ситуацію в столичному регіоні незалежно від заяв будь-яких політичних сил чи представників місцевої влади. Адже саме в Києві розташовано багато стратегічних об’єктів. Тож посилений контроль над безпековою ситуацією в столиці є звичним явищем для силових органів. Відбувається конструктивна співпраця», - зазначив він.

Головаш повідомив, що після подій у Луцьку Координаційна група Антитерористичного центру при Головному управлінні СБУ в Києві та області рекомендувала керівництву АТЦ встановити підвищений «жовтий» рівень терористичних загроз у регіоні.

Крім того, вирішено запровадити посилений графік чергувань особового складу правоохоронних органів столичного регіону. Основні зусилля зосереджено на запобіганні терористичній діяльності в місцях масового перебування людей, а також на посиленні безпеки об’єктів можливих терористичних посягань.

Як повідомляв УНІАН, зранку 21 липня у Луцьку озброєний Максим Кривош захопив рейсовий автобус з пасажирами. У заручниках опинились 13 осіб. Ввечері всі захоплені громадяни були звільнені, а чоловіка затримано. Кривошу 44 роки, він двічі судимий.

23 липня суд обрав Кривошу запобіжний захід у вигляді арешту без права внесення застави. Йому інкримінують вчинення терористичного акту, захоплення та тримання осіб як заручників з погрозою знищення людей, посягання на життя працівника правоохоронного органу, а також незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 258, ч. 2 ст. 147, ст. 348, ч. 1 ст. 263 КК України). У суді Кривош назвав свій вчинок перфомансом.