21 червня 2019 року до КСУ надійшло подання 51 народного депутата щодо конституційності закону про мову / Фото УНІАН

Представник президента у Конституційному суді України Федір Веніславський повідомив про випадок дискримінації через те, що розмовляє українською мовою.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на засіданні Конституційного суду з розгляду подання 51 народного депутата щодо конституційності закону про функціонування української мови як державної.

Читайте також"Петрівку" у Києві поки зносити не будуть – КМДА

Відео дня

Веніславський розповів, що колись перебував у Харкові у справах і шукав житло. За словами представника президента, коли він запитав про винайм житла українською мовою, то йому відповіли: "Ми бандеровцам житло нє надайом".

Як повідомляв УНІАН, 25 квітня 2019 року Верховна Рада ухвалила закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". 16 липня він набув чинності.

21 червня 2019 року до Конституційного суду України надійшло подання 51 народного депутата щодо конституційності закону про функціонування української мови як державної.

Автори клопотання стверджують, що закон не відповідає ряду приписів Конституції України, оскільки, на їх переконання, спрямований на дискримінацію російської, інших мов національних меншин України, дискримінацію громадян за мовними ознаками. Також народні депутати вважають, що законом порушено низку конституційних прав громадян.

Народні депутати також переконані, що закон ухвалено з порушенням конституційної процедури розгляду та ухвалення законів.

Сьогодні, 7 липня, на засіданні КС з розгляду подання Веніславський заявив, що президент Володимир Зеленський вважає, що підстав для визнання неконституційним закону про функціонування української мови як державної немає.