ДБР підозрює адвоката у вимаганні

Адвокат Денис Федоркін, якого Державне бюро розслідувань (ДБР) затримало за вимагання у подружньої пари 400 тис. дол., зміг знайти 8 мільйонів гривень застави за три дні. Заставу внесла дружина адвоката. 

Печерський районний суд Києва 30 жовтня обрав Денису Федоркіну запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком до 27 грудня 2021 року з альтернативою застави у розмірі понад 8 мільйонів гривень (3525 прожиткових мінімумів). Вже 2 листопада вранці дружина Федоркіна внесла заставу. 

Нагадаємо, ДБР затримало керівника адвокатського об'єднання LBA-Law Business Association Дениса Федоркіна за підозрою у вимаганні 400 тис.дол. або двох квартир у Києві у подружжя за розв'язання проблем із законом, які, за попередньою інформацією, адвокат сам і створив.

Відео дня

"На подружжя були подані численні позовні заяви до судів про скасування права власності на належне їм майно, заяви про вчинення кримінальних правопорушень і т.п. після цього з потерпілими зв'язався керівник одного з адвокатських об'єднань міста Києва, який представляв їх інтереси раніше. Адвокат зазначив, що дізнався про їхні проблеми і запропонував свої послуги", - заявили в прес-службі ДБР.

За інформацією ДБР, він запевняв потерпілих у серйозності кримінального провадження та позовів щодо стягнення боргів, яких насправді не існує.

Федоркін запропонував їм передати йому нерухомість або 400 тис. дол. за нібито розв'язання їхніх питань. Подружжя звернулося в ДБР. Було розпочато розслідування, в ході якого задокументовано понад 10 зустрічей адвоката і потерпілих.

Адвоката Федоркіна затримали в Києві 28 жовтня 2021 року.  Попередня кваліфікація: шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою осіб (ч.4 ст. 190 КК України).