'Збереже унікальність природи і зробить місцевість придатною для відпочинку': бізнесмен Ніконов про екопарк в Горбачисі

Екопарк в столичному урочищі Горбачиха збереже унікальність природи і при цьому зробить місцевість придатною для відпочинку.

Про це в прямому ефірі телеканалу LIVE розповів засновник KAN Development Ігор Ніконов.

"Горбачиха зараз - це територія, де ніхто ніколи не відпочиває, підійти до води неможливо. Там дикі непрохідні зарості. І тому у нас виникла ідея зробити там екопарк. Тобто, там з одного боку в первозданному вигляді збережеться дика природа, а з іншого - будуть обладнані доріжки, туалети, освітлення, урни, системи безпеки та інше. По суті це буде англійський парк, де кияни зможуть відпочивати на лоні природи", - заявив бізнесмен.

Відео дня

Він порівняв майбутній екопарк в Горбачисі з діючим Гідропарком, позначивши і відмінності між ними.

"На Горбачисі будуть збережені всі види птахів, тварин, рослин. Ця територія буде доступна для всіх киян. Вона могла б стати другим Гідропарком, але не в плані атракціонів і розваг, а в плані єднання з дикою природою, яка доступна і зручна для людей", - констатував засновник KAN Development.

За його словами, проект майбутнього екопарку зараз на стадії розробки. І до його втілення в життя - обов'язково буде показаний громадськості.

"Коли проект буде готовий, ми цю концепцію презентуємо і жителям, і депутатам. Щоб всі бачили, що ми насправді робимо і щоб припинити всілякі інсинуації", - резюмував Ігор Ніконов.