REUTERS

Президент Володимир Зеленський створив Консультативну раду у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України.

Текст відповідного указу №209/2020 від 2 червня розміщений на сайті глави держави.

Читайте такожФонд "Повернись живим" очолила екс-міністр у справах ветеранів Коляда

Відео дня

У документі вказано, що Консультативну раду у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України як консультативно-дорадчий орган при президентові України створено з метою забезпечення захисту прав, свобод і законних інтересів ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) захисників України та учасників бойових дій на території інших держав, а також осіб, незаконно утримуваних на тимчасово окупованій території України.

Головою Консультативної ради призначено Сергія Куніцина

Крім того, указом затверджено персональний склад Консультативної ради.

Президент доручив голові Консультативної ради y тижневий строк розробити проект положення про цю раду.

Довідка УНІАН. Сергій Куніцин - голова Всеукраїнської асоціації ветеранів Афганістану та АТО. Колишній голова Севастопольської міськдержадміністрації, колишній голова уряду АР Крим, екс-представник президента України в АРК. Депутат Верховної ради Автономної Республіки Крим в 1998-2012 роках.

Як повідомляв УНІАН, міністр у справах ветеранів Сергій Бессараб отримав соціальну допомогу від держави у розмірі півмільйона гривень.