Обом затриманим повідомили про підозру / dbr.gov.ua

Голосіївський районний суд Києва розпочав засідання з обрання запобіжного заходу для поліцейських з Кагарлика, підозрюваних у побитті та зґвалтуванні жінки.

Читайте такожЗґвалтування та катування дівчини в Кагарлику: двом поліцейським повідомили про підозруПро це кореспонденту УНІАН повідомила речниця прокуратури Київської області Віта Блаженко.

«Судове засідання вже розпочалося. Для обох підозрюваних прокурори проситимуть безальтернативне тримання під вартою», - сказала вона.

Відео дня

Прокурори проситимуть суд обрати для обох підозрюваних тримання під вартою без альтернативи застави.

Як повідомляв УНІАН, 24 травня до лікарні звернулася 26-річна жінка із заявою про побиття та зґвалтування. За її словами, до цього причетні співробітники поліції Кагарлика.

Двох співробітників Кагарлицького відділення поліції було затримано. Вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Голова Нацполіції Ігор Клименко звільнив цих поліцейських, а також відсторонив від виконання службових обов’язків керівництво відділення та ухвалив рішення про розформування підрозділу і переатестацію всього особового складу цього відділення.

Досудове розслідування здійснює Державне бюро розслідувань.

За інформацією ДБР, у ніч на 24 травня правоохоронці у своєму службовому кабінеті з застосуванням насильства кілька разів зґвалтували жінку, яку викликали до відділення поліції як свідка. Вони також вдягали на жінку протигаз, застосовували кайданки і стріляв з табельної зброї над її головою.

Сьогодні, 26 травня, слідчі ДБР повідомили про підозру оперуповноваженому та начальнику одного з секторів Кагарлицького відділення поліції у зґвалтуванні та побитті жінки.

Оперуповноважений підозрюється у зґвалтуванні, вчиненому групою осіб (ч. 3 ст. 152 Кримінального кодексу України). Начальник одного із секторів відділення поліції підозрюється у співучасті у зґвалтуванні, вчиненому групою осіб, та перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувались насильством (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 152, ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).