Василь Ломаченко / REUTERS

Чемпіон світу за версіями WBC, WBO і WBA в легкій вазі Василь Ломаченко (14-1, 10 КО) прокоментував рішення Всесвітньої боксерської ради вручити йому пояс "франчайзингового" чемпіона світу.

"Це особлива подія для мене. Як я вже говорив, коли я був дитиною, я мріяв про світове чемпіонство і про пояс, зелений пояс WBC. Тепер у мене два зелених пояси", - сказав Ломаченко у коментарі для YouTube-каналу Fight TV Hub.

"Я завжди говорив про бокс, як про спорт, я завжди хочу битися з топ-суперниками. Але ми з вами знаємо, що є промоутери і телеканали, організувати все непросто. Але тепер, я вірю, ми зможемо організувати багато цікавих боїв", - додав українець.

Відео дня

Читайте такожЛомаченко може більше не вийти на ринг у цьому році: промоутер назвав причину

Зазначимо, що пояс "франчайзингового" чемпіона вручається рішенням ради організації і не може переходити від одного бійця до іншого. Також він звільняє боксера від необхідності проводити обов'язковий захист титулу. Після закінчення кар'єри "франчайзинговий" чемпіон стане "почесним чемпіоном WBC".

Ломаченко став лише другим боксером після мексиканця Сауля Альвареса, який удостоївся цього титулу.

УНІАН раніше також повідомляв про те, що батько і тренер Ломаченка отримав спеціальний пояс WBC за внесок у розвиток боксу.