На фіналі Ліги чемпіонів будуть працювати 3 800 правоохоронців / REUTERS

Під час фіналу Ліги чемпіонів у Києві біля НСК "Олімпійський" і прилеглої до нього території чергуватимуть 3,8 тис. силовиків.

Про це повідомляє 112.ua з посиланням на прес-службу Національної поліції України.

"Для забезпечення громадської безпеки під час проведення фіналу Ліги чемпіонів на НСК "Олімпійський" і прилеглої до нього території будуть нести службу 3800 працівників різних підрозділів системи МВС, зокрема, поліцейських і військовослужбовців Національної гвардії", – йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожНСК "Олімпійський" закрили до фіналу Ліги чемпіонів (відео)

За інформацією заступника голови Національної поліції Олександра Фацевича, "поліція робить все, щоб виключити пронос небезпечних предметів або речовин на стадіон і в місця масового скупчення громадян. Будуть задіяні всі підрозділи Національної поліції - від вибухотехнічної служби до поліцейських-кавалеристів, кінологів, патрульних і підрозділів тактико-оперативного реагування".

REUTERS

У поліції додали, що сьогодні, 15 травня, в районі НСК "Олімпійський" пройшли командно-штабні навчання МВС. У рамках цих навчань правоохоронці відпрацювали концепцію забезпечення правопорядку, а також роботу під час прибуття вболівальників до спортивного спорудження та забезпечення громадської безпеки і порядку на території самого стадіону.

Раніше повідомлялося, що загалом для забезпечення порядку під час фіналу Ліги чемпіонів залучать 12 тис. правоохоронців, з них 6 тисяч поліцейських, 3 тисячі нацгвардійців, тисяча прикордонників та інші підрозділи.

Кабмін доручив правоохоронцям у період з 18-го по 28 травня підвищити рівень заходів щодо визначення потенційної загрози терористичних актів у Києві та Київській області.

Нагадаємо, що 26 травня в Києві відбудеться фінал Ліги чемпіонів між "Реалом" і "Ліверпулем". Двома днями раніше відбудеться фінал жіночої Ліги чемпіонів. Очікується, що за цей час Київ відвідають близько 50 тис. іноземних туристів.