Престижна нагорода "Золотий м'яч" вручається з 1956 року / Isport

Сьогодні, 3 грудня, у Парижі буде оголошений володар Золотого м'яча - призу найкращому футболістові 2018 року за версією видання France Football. Початок церемонії о 22:00 за київським часом, повідомляє Isport.

Золотий м'яч є щорічною нагородою, заснованою головним редактором щотижневого журналу France Football Габріелем Ано. Він став вручатися з 1956 року кращому гравцеві за підсумками року за версією футбольних журналістів.

Читайте такожОголошені всі 30 претендентів на "Золотий м'яч"-2018

Відео дня

Спочатку нагороджувалися футболісти, які виступають виключно за європейські клуби, з 1995 року національність гравців перестала грати роль, а з 2007 року став не важливий і континент, в якому виступає футболіст. З 2010-го по 2015 рік вручали приз спільно France Football і ФІФА.

Лідерами по числу цих титулів є аргентинець Ліонель Мессі і португалець Кріштіану Роналду – вони мають по п'ять Золотих м'ячів. Причому з 2008 року нагорода діставалася тільки комусь з цього тандему.

Фаворитом в боротьбі за Золотий м'яч-2018 є півзахисник збірної Хорватії і мадридського "Реала" Лука Модрич, який в цьому році вже був визнаний найкращим гравцем за версією ФІФА.