Кравчук не знайшов розуміння з боку Порошенка у ситуації з конфліктом в ФФУУНИАН

Перший президент України Леонід Кравчук провів зустріч з нинішнім президентом Петром Порошенком стосовно ситуації з корупцією у Федерації футболу України.

Привідом для зустрічі стало звернення до Кравчука з боку групи відомих в минулому футболістів на чолі з екс-гравцем київського Динамо Володимиром Мунтяном, повідомив на прес-конференції у Києві Леонід Кравчук.

"На жаль, сьогоднішня наша зустріч не з приємних. Днями я мав нагоду відвідати президента України Петра Олексійовича Порошенка з приводу отримання листа від ветеранів українського футболу, щодо величезної корупції у Федерації футболу України. На жаль, й ви всі знаєте цю ситуацію, у діяльності ФФУ була розкрита схема з величезною корупцією при будівлі заводу з виробництва полів зі штучним покриттям. Через Об'єднані Арабські Емірати була скоєна фінансова обрутка, яка дала змогу значно збагатитися окремим особам з Федерації, на чолі з паном Павелком, президентом ФФУ. Я, виходячи зі свого досвіду, подумав, що у Президента дуже багато справ та йому просто не доповідають про цю інформацію, вона до нього не доходить", - почав Кравчук.

Відео дня

"Проте, пан Порошенко дав мені зрозуміти, що він особисто знайомий з цією ситуацію. Й не бачить в ній нічого особливого. На жаль, мені не вдалося переконати президента в тому, що ці факти є неприпустимими й вони дають уяву про Україну як корумповану державу. Адже ця ситуація вже набула міжнародного розголосу, але в Україні з боку та з ініціативи можновладців вона всіляко замовчується. За моїми даними кримінальну справу щодо цього факту вже завели Прокуратури Швейцарії та Німеччини. Проте, ще раз наголошую президента України Порошенка це аніскільки не бентежить".

Також перший президент України розповів про своє власне футбольне минуле й сьогодення, заявив, що ніколи не був осторонь футболу. 

"Я вболівальник з 63-річним стажем. Піклуюсь футбольними справами протягом всього свого життя, зараз вхожу до структури ФК Динамо (Київ). Футбол є великою соціальною складовою нашого життя. Свого часу й мої послідовники на посаді Президента втримали футбол на великому рівні, й розвивали його. За Леоніда Даниловича Кучми футбол був врятований від великих негараздів, за Віктора Андрійовича Ющенка - взагалі був розквіт, ми оримали право проводити Євро-2012, який став величезним святом не лише європейского, та й світового футболу", - зазначив Кравчук.