Шахтар запускає курси з підготовки тренерів / shakhtar.com

ФК «Шахтар» вперше запускає освітній проект з підготовки тренерів футбольної Академії.

В основу курсу покладені унікальні знання і досвід, накопичені провідними фахівцями клубу за багато років, повідомляється на офіційному сайті гірників.

У клубі готові ділитися системою підготовки юних гравців з молодими людьми, що володіють тренерським потенціалом, вірою в свої сили і бажанням присвятити кар'єру вихованню майбутніх зірок українського та світового футболу.

Відео дня

Кращі з кращих за підсумками відбору отримають пропозицію пройти модульне навчання (безкоштовно!), і їм буде видано сертифікат про успішне завершення курсу. Найперспективніші учасники проекту, чий потенціал, харизма і здібності до виховання юних футболістів виявляться найбільш яскраво, займуть гідне місце в числі тренерів Академії «Шахтаря».

Щоб стати учасником проекту, необхідно зареєструватися і пройти кілька етапів відбору: інтерв'ю з HR-фахівцем, тестування здібностей і мотивації, виконання завдання щодо відеоаналізу матчу. За результатами відбору буде сформована група з 20 осіб.

Навчання заплановано з квітня по жовтень і буде складатися з теоретичних лекцій, практичних домашніх завдань і відпрацювання навичок організації тренувального процесу на полі. Весь курс розділений на 4 модулі тривалістю 4 дні кожен:

- Теорія і тактика гри у футбол;

- Психологія спорту;

- Основи футбольного менеджменту;

- Науковий підхід в роботі Академії (відеоаналіз, тестування, Soccer Lab).

На час занять студентам буде надана проживання з напівпансіоном на базі Академії в с. Щасливе.

Вимоги до кандидатів – молоді, активні, амбітні, закохані у футбол і готові до інтенсивного навчання хлопці. Успішно пройти всі етапи відбору допоможе досвід у сферах: селекція, відеоаналіз, виступи за професійний футбольний клуб, тренерська діяльність, спортивна журналістика.

Реєстрація для участі в проекті проводиться з 1 по 12 березня.