КДК ФФУ виніс вердикт по скандальному матчу "Іллічівець" - "Гірник-Спорт" /.football.ua

Контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ виніс рішення у гучній справі - скандальному матчу української Першої ліги сезону-2016/2017 "Іллічівець" - "Гірник-Спорт".

Про це повідомляє Sportarena.

Двох футболістів, які на той момент представляли клуб "Гірник-Спорт" (Горішні Плавні), можуть дискваліфікувати довічно. Таку ж дискваліфікацію отримає футболіст, який виступав за "Іллічівець" (Маріуполь). Тренер, який тоді очолював маріупольський клуб, може бути дискваліфікований на п'ять років.

Відео дня

Читайте такожШість гравців "молодіжки" Олімпіка наполягають на перегляді справи про договорняки - юрист

За інформацією ЗМІ, мова йде про Руслана Кісіля, Максима Марусича, Олександра Гаращенкова та Олександра Севидова.

27-річний Руслан Кісіль - нападник, вихованець "Олімпіка" і "Шахтаря". На той момент грав за "Іллічівець", останній клуб - "Колос", за який провів 6 матчів восени.

25-річний Максим Марусич - півзахисник, вихованець "Ворскли". Тоді грав за "Гірник-Спорт", останній клуб — латвійський РФШ.

28-річний Сергій Гаращенков - захисник. Вихованець "Олімпіка" і "Шахтаря". Тоді грав за "Гірник-Спорт", останній клуб - "Суми".

49-річний Олександр Севидов, на той момент очолював "Іллічівець", зараз працює в болгарській "Вереї".

Матч, що відбувся 14 листопада 2016 року, завершився перемогою маріупольського клубу з рахунком 3:1, при цьому перший тайм виграли гості. По ходу самого матчу були зафіксовані аномальні суми ставок на виграш "Гірника-Спорт" у першому таймі і загальну перемогу "Іллічівця".

Матч потрапив під підозру Комітету етики та чесної гри, клуби підключали до розслідування поліцію, а поєдинок офіційні особи називали договірним. Розгляд цього матчу тривав більше двох років.