Гравець "Челсі" Каллум Хадсон-Одої, за версією клубу, піддався образам в Києві під час матчу з "Динамо" / REUTERS

Президент УЄФА Александер Чеферін заявив, що арбітри повинні зупиняти матчі у випадку проявів расизму.

«Ми поговоримо з суддями ще раз у зв'язку з останніми інцидентами. Ми скажемо їм бути впевненими у собі, не боятися діяти. Вони все знають, але вони люди. Важко прийняти рішення про те, чи потрібно діяти чи ні. Це серйозний крок, але ми переговоримо з арбітрами і скажемо їм бути сміливими.

Тому що в той момент, коли матч зупинять, 90% нормальних людей надеруть дупи цим ідіотам. Якщо нічого не станеться, то слово отримають ідіоти.

Відео дня

Читайте такожЧелсі подавши скаргу в УЄФА на прояви расизму під час матчу проти Динамо у Києві

Я бачив не так багато матчів, під час яких використовувалися расистські кричалки. Але 90% нормальних людей це дратує. Вони [расисти] в меншості, але негативні персонажі завжди найгучніші. У позитивних людей спокійне життя. Негативні персонажі агресивні і злі. Ось чому іноді здається, що такі люди превалюють у суспільстві – вони шумні і примітивні.

Іноді здається, що на Балканах більшість людей – расисти. Але це неправда, там хороші люди. Це велика проблема, але не тільки на Балканах, а у всій Східній Європі. Там трохи мігрантів, тому що всі хочуть в Західну Європу через економічні фактори, роботу, краще життя. Нам потрібен час.

Але в теж час є Італія, де одна з найбільших проблем – расизм, сексизм і гомофобія. Є Англія зі своїми проблемами. Це проблема нетерпимих людей, а не націй», – цитує Чеферина FourFourTwo з посиланням на Press Association Sport.

Як повідомляв УНІАН, лондонський "Челсі" подав скаргу в УЄФА на прояви расизму під час матчу проти "Динамо" в Києві по відношенню до гравця Каллума Хадсона-Одоі. Пізніше ФК "Динамо" спростував факт расизму на матчі Ліги Європи.