Матч "Аякс" - "Тоттенхем" пройде на "Амстердам Арені" / REUTERS

У середу, 8 травня, відбудеться матч-відповідь півфіналу Ліги чемпіонів, в якому амстердамський «Аякс» прийме лондонський «Тоттенхем».

Початок матчу - о 22.00 за київським часом.

Любителів футболу чекає черговий бенкет, адже будуть грати дві команди, які люблять і вміють атакувати.

Відео дня

Перший матч

У першій грі тиждень тому амстердамська команда здобула мінімальну перемогу на полі суперника - 1:0, що вивело її до статусу фаворита двораундової дуелі.

Поєдинок в Лондоні показав, що «Аякс» навчився підлаштовуватися під стиль гри опонента і отримувати з цього користь. «Шпори», які вміють і люблять атакувати, 12 разів били по воротах суперників, але в створ потрапили лише один раз!

Тим не менше, головний тренер «Тоттенхема» Маурісіо Почеттіно ретельно проаналізував поразку і зробив з неї належні висновки. На «Аякс» чекає серйозний бій, рахунок 1:0 - це далеко не пряма путівка у фінал. Для «Шпор», по суті, ще нічого не втрачено - один гол відновить статус-кво, а два забитих м'ячі можуть перевернути все з ніг на голову. Але і «Аякс» при своїх уболівальниках навряд чи піде з поля без забитого гола. Тож битва обіцяє бути спекотною.

Історія

За кількістю трофеїв "Тоттенхему" дуже далеко до його сьогоднішнього суперника. "Шпори" в своїй історії жодного разу не виходили до фіналу Ліги чемпіонів (Кубка чемпіонів), а ось "Аякс" вигравав найпрестижніший єврокубок чотири рази. Правда, останнє подібне досягнення сталося в 1995-му, а фінал команда виходила останній раз в 1996-му. У нового покоління амстердамців таких гучних успіхів ще не було.

Прогноз букмекерів

Букмекери вважають «Аякс» фаворитом майбутнього матчу, що цілком логічно. На перемогу господарів дають коефіцієнти приблизно 2,30. На перемогу гостей дають приблизно 3,10. Нічия оцінюється коефіцієнтом 3,70.

Слова перед грою

Головний тренер «Аякса» Ерік тен Хаг:

«Аяксу» знову потрібно стрибнути вище голови. Це і буде нашим головним випробуванням. Нам знову необхідно перемагати, і ми будемо вирішувати цю задачу, використовуючи свої сильні сторони. Грати будемо лише на перемогу. Це абсолютно нова гра. Минулого тижня нам вдалося забити неймовірно важливий гол на виїзді. Матч пройде на чудовому стадіоні, атмосфера буде чудовою, і це повинно допомогти нам».

Головний тренер «Тоттенхема» Маурісіо Почеттіно:

«Негативний результат першого матчу, звичайно, ускладнює нам завдання, але нічого ще не вирішено. Ми знаємо, що повинні вигравати і показати свій найкращий футбол. Це приголомшливий момент для нас. На нас чекає захоплюючий матч. Здорово брати участь у півфіналі. Нам потрібно більше свободи, щоб добре зіграти, адже втрачати нам нема чого».

Орієнтовні склади

«Аякс»: Онана - Велтман, де Лігт, Блінд, Тальяфіко, Шене, де Йонг, ван де Бек, Зієш, Тадіч, Нерес.

«Тоттенхем»: Льоріс - Тріппьєр, Алдервейрелд, Вертонген, Роуз, Сіссоко, Ваньяма, Еріксен, Аллі, Сон, Моура.

Не зіграють: Ейтінг ("Аякс"), Орьє, Кейн, Вінкс, Санчес ("Тоттенхем").

Де дивитися

Дивитися матч у прямій трансляції в Україні можна на телеканалі "Футбол 2". Початок ефіру - о 21.50.