"Манчестер Сіті" виграв чемпіонат Англії сезону-2018/2019 / REUTERS

Англійський клуб «Манчестер Сіті» може бути усунений від участі в єврокубках через фінансові порушення.

За інформацією New York Times, на цьому тижні слідча палата УЄФА з фінансового контролю за клубами може зажадати для "Ман Сіті" дискваліфікації в Лізі чемпіонів. Очікується, що глава слідчої групи і колишній прем'єр-міністр Бельгії Ів Летерм буде домагатися "бана" як мінімум на один сезон.

Читайте такожМанчестер Сіті виграв у Ліверпуля чемпіонську гонку в англійській Прем'єр-лізі

Відео дня

"Ман Сіті" звинувачується в тому, що клуб надав недостовірну інформацію при вирішенні попередньої справи в 2014 році, пов'язаної з фінансовим фейр-плей, а також дав неправдиву інформацію про розміри спонсорських угод. УЄФА раніше вже карав англійців за порушення фінансових обмежень. Тоді клуб оштрафували на 49 мільйонів фунтів, скоротили заявку на Лігу чемпіонів і ввели обмеження на трансферні витрати на два сезони.

Повідомляється, що в рамках поточного розслідування незалежна група експертів на чолі з Летермом провела зустріч з представниками "Манчестер Сіті" у квітні в Швейцарії, але не отримала переконливих пояснень з боку клубу.

  • Залишається неясним, чи буде введено заборону вже в наступному сезоні або в сезоні-2020/21. "Манчестер Сіті" всіляко відкидає звинувачення на свою адресу.

Як повідомляв УНІАН, у неділю "Манчестер Сіті" другий рік поспіль виграв чемпіонат Англії, на 1 очко випередивши в "золотій" гонці "Ліверпуль".