Збірна України U-20 вперше зіграє у фіналі чемпіонату світу / фото: УАФ

15 червня в Польщі пройде фінальний матч чемпіонату світу з футболу U-20 між збірними України та Південної Кореї. Стартовий свисток пролунає о 19.00.

УНІАН проведе онлайн-трансляцію матчу Україна - Південна Корея.

І Україна, і Південна Корея вперше в історії зіграють у фіналі ЧС U-20. Для українців раніше найкращим результатом був вихід до 1/8 фіналу, а для південнокорейців - в півфінал.

Відео дня

Україна - Південна Корея: де дивитися фінал чемпіонату світу U-20

Шлях до фіналу

Читайте такожЗбірна України сенсаційно вийшла у фінал чемпіонату світу з футболу U-20 (відео)

Збірна України вийшла у плей-офф з першого місця в своїй групі. На груповій стадії українці обіграли США (2:1) і Катар (1:0), а також зіграли внічию з Нігерією (1:1). У плей-офф підопічні Олександра Петракова пройшли Панаму (4:1), Колумбію (1:0) та Італію (1:0). За шість матчів на ЧС українці пропустили лише три голи.

Найкращим бомбардиром української збірної на турнірі є Данило Сікан, на рахунку якого 4 забитих м'ячі.

Віце-чемпіон Азії збірна Південної Кореї стартувала на турнірі з поразки від Португалії (0:1). Але потім південнокорейці мінімально обіграли ПАР (1:0) і одного з фаворитів турніру-збірну Аргентини (2:1).

У плей-офф корейська збірна пройшла Японію (1:0), Сенегал (3:3 і 3:2 по пенальті) і Еквадор (1:0).

Найкращим бомбардиром команди на турнірі є Чжо Юн Вук, на його рахунку 3 голи.

Україна - Південна Корея: прогноз букмекерів

Травми і дискваліфікації

Збірній України у фіналі не зможе допомогти ключовий центральний захисник Денис Попов, якого було вилучено у півфіналі. У той же час після дискваліфікації повернеться на поле Георгій Цітаїшвілі.

Орієнтовні склади

Україна: Лунін, Безкоровайний, Бондар, Сафронов, Конопля, Чех, Корнієнко, Булеца, Дришлюк, Цітаїшвілі, Сікан

Південна Корея: Лі Кван Ен, Хо-Чин, Лі Чже Ік, Хван Те Хен, Чжо Юн Вук, Джун, До Чже Хен, Хуюн-Ву, Чи Кан Ин, Чжи-Сол, Про Се Хун

Слова перед матчем

Головний тренер збірної України Олександр Петраков:

"Фаворита називати не беруся, це фінал чемпіонату світу. Південна Корея - дуже дисциплінована, фізично дуже добре підготовлена тактично грамотна команда. Вона об'єктивно заслужила право грати у фіналі ЧС.

Для хлопців це найважливіший матч у їх житті, це 100%. І для мене. Не думаю, що гра буде відкритою, шашки наголо, що біжать і ті, і інші. Грають дисципліновані, тактично грамотні команди. І Південна Корея, і Україна заслужено вийшли у фінал. Не думаю, що буде відкритий футбол - 5:5 чи 6:6".

Арбітр

Головним арбітром матчу призначено 37-річного рефері з США Ісмаїла Ельфахта.