Маріуполь готується до старту на євроарені / фото: fcmariupol.com

8 серпня на стадіоні "Чорноморець" в Одесі відбудеться матч третього раунду кваліфікації Ліги Європи між "Маріуполем" і АЗ.

УНІАН буде вести онлайн-трансляцію матчу Маріуполь - АЗ.

Початок зустрічі - о 20.00.

Відео дня

Маріуполь - АЗ де дивитися матч Ліги Європи

"Маріуполь"

За підсумками минулого сезону "Маріуполь" посів високе четверте місце в українській Прем'єр-лізі і вдруге поспіль пробився в кваліфікацію Ліги Європи.

В минулому році підопічні Олександра Бабича затрималися в Європі ненадовго. Тоді приазовці стартували з другого раунду кваліфікації і зуміли в додатковий час пройти шведський "Юргорден". Проте вже на наступній стадії "Маріуполь" вилетів від французького "Бордо" (2:5 за сумою двох зустрічей).

У поточному сезоні "Маріуполь" стартував неоднозначно. В рамках УПЛ команда спершу програла новачку чемпіонату "Колосу" (1:2), але потім на своєму полі обіграла бронзового призера минулої першості "Олександрію" (2:1).

Перед матчами проти АЗ склад "Маріуполя" поповнив В'ячеслав Танковський, який перейшов в команду на правах оренди з "Шахтаря".

Маріуполь - АЗ: прогноз букмекерів

АЗ

Нідерландський "АЗ Алкмаар" рік тому також грав у кваліфікації Ліги Європи, і не зумів пройти другий раунд. Команда оступилася у протистоянні з казахстанським "Кайратом" (2:3 за сумою двох зустрічей).

Чемпіонат Нідерландів в минулому сезоні команда завершила на четвертій сходинці.

У новому сезоні АЗ також довелося стартувати в Лізі Європи з другого відбіркового раунду, де суперником команди був шведський "Хакен". Підопічні Арне Слота цю дуель завершили з загальним рахунком 3:0 (0:0 і 3:0).

Перед зустріччю з "Маріуполем" АЗ стартував у чемпіонаті Нідерландів. Команда на своєму полі здобула впевнену перемогу у матчі проти "Фортуни" (4:0).

Варто зазначити, що незадовго до матчів з "Маріуполем" АЗ продав у московський "Спартак" свого провідного півзахисника Гуса Тіля.

Травми

У "Маріуполя" участь у матчі не зможуть взяти травмовані форвард Руслан Фомін, а також захисники Сергій Яворський і Віктор Корнієнко.

Орієнтовні склади

"Маріуполь": Худжамов, Кірюханцев, Чоботенко, Биков, Полегенько, Федорчук, Мішньов, Чех, Чурко, Вакула, Кащук

АЗ: Бізот, Вейндал, Вейтенс, Влаар, Хацідіакос, Копмейнерс, Мідтшо, Класі, Ідріссі, Стенгс, Боаду.

Слова перед матчем

Олександр Бабич, головний тренер "Маріуполя":

"Нас чекає складний, але цікавий матч. Ми раді грати в Лізі Європи. АЗ - це команда, яка грає в хороший швидкісний футбол. Ми очікуємо, що буде цікавий футбол. Це буде гра тактик. Думаю, будуть і моменти, і хороші емоції, які порадують глядачів. Легко не буде ні нам, ні супернику".

Арбітр

Судити зустріч бригада арбітрів з Данії. Головний суддя - Мікаель Тюкгаард.