REUTERS

1 жовтня на стадіоні "Сан-Сіро" в Мілані відбувся матч другого туру групового етапу Ліги чемпіонів між "Аталантою" і донецьким "Шахтарем".

Чемпіон України святкував перемогу з рахунком 2:1.

Читайте такожАталанта - Шахтар: онлайн-трансляція матчу Ліги чемпіонів

Відео дня

Італійці з перших хвилин спробували захопити перевагу і вже на 14-й хвилині заробили пенальті. Ілічіч впав після контакту з ногою Кривцова, арбітр скористався допомогою VAR і все-таки призначив 11-метровий. Однак Пятов відбив удар Ілічіча з точки.

Господарі таки зуміли забити на 28-й хвилині, коли після флангової подачі Пятов покинув ворота, але не дотягнувся до м'яча, а Сапата завдав влучного удару головою.

"Шахтар" не розгубився і вже до перерви зумів зрівняти рахунок. Мораєс отримав тонкий пас від Алана Патріка, вийшов один на один з воротарем, обійшов його і відправив м'яч у порожні ворота.

У другому таймі команди боролися на рівних і створили ряд небезпечних моментів, але забити нікому так і не вдалося. Сапата пробачив "гірників" після прострілу з флангу, а після дальнього удару від українця Малиновського м'яч пройшов поруч зі штангою. У "Шахтаря" небезпечно пробивав Степаненко, але Голліні відбив удар.

У самій кінцівці італійці втекли в контратаку, яку ударом з меж штрафного майданчика завершував Гомес, але Пятов врятував донеччан. Розв'язка трапилася на останніх секундах: Додо отримав м'яч на фланзі, змістився до центру і віддав пас на Соломона - хавбек "гірників" поклав на газон захисника з воротарем і відправив м'яч у сітку.

"Аталанта" - "Шахтар" - 1:2

Голи: Сапата, 28 - Мораєс, 41, Соломон 90+4

"Аталанта": Голліні, Толоі, Мазьелло (Мюріель, 68), Паломіно, Хатебур, Де Роон, Пашаліч, Кастань (Госенс, 57), Ілічіч (Малиновський, 57), Гомес, Сапата

"Шахтар": Пятов, Болбат (Додо, 90+3), Кривцов, Матвієнко, Ісмаїлі, Степаненко, Алан Патрік (Соломон, 69), Марлос (Коноплянка, 86), Коваленко, Тайсон, Мораєс

Попередження: Кривцов, Степаненко, Мораєс, Болбат - Ілічіч, Де Роон, Толоі, Малиновський

"Шахтар" набрав перші очки в нинішньому розіграші Ліги чемпіонів, тоді як "Аталанта" зазнала другої поспіль поразки і залишається на дні групи C.

УНІАН раніше повідомляв, що "Шахтар" зіграв з "Аталантою" внічию в Юнацькій лізі УЄФА.