Александер Чеферін / REUTERS

Президент УЄФА Олександр Чеферін заявив, що збірні України і Росії під час жеребкувань розводять по різних групах з міркувань безпеки.

Про це Чеферін сказав в інтерв'ю сайту euro2020.ria.ru.

"Безпека для нас - це одна з найважливіших речей. Приймаючи рішення по будь-якому своєму турніру, ми завжди враховуємо, тримаємо в голові безпеку. Ми також розводимо по різних групах Сербію і Косово, Вірменію і Азербайджан, навіть Іспанія і Гібралтар не можуть потрапити в одну групу.

Відео дня

Коли у нас виникають питання з безпеки, коли ми бачимо, що можуть виникнути проблеми, коли надходять відповідні пропозиції від національних федерацій, ми приймаємо превентивні заходи. Для нас безпека має принципове значення, ми не втягуємо себе в політичні питання", - сказав Чеферін.

Читайте такожУЄФА вніс зміни в регламент Ліги націй

Він зазначив, що найближчим часом УЄФА не буде скасовувати це рішення:

"Рішення в будь-якому випадку приймає УЄФА, але поки що не час приймати це рішення. Історія знала безліч різних ситуацій, але з перебігом часу вони змінюються. І ця ситуація з Росією та Україною зміниться, я не бачу причин, чому це не відбудеться".

Чеферін також нагадав, що Україна і Росія можуть зустрітися на пізніх стадіях Євро-2020:

"Футбол сповнений несподіванок, уявіть, якщо обидві команди вийдуть у півфінал чи фінал Євро-2020. Тоді вони точно будуть грати між собою в Лондоні".

УНІАН раніше також повідомляв про те, що збірна України не гратиме в Санкт-Петербурзі у разі виходу на Євро-2020.