Миколенко став героєм матчу / фото: ФК Динамо

У неділю, 20 жовтня, в 11-му турі української Прем'єр-ліги київське "Динамо" приймало на "Олімпійському" "Олександрію".

Читайте також"Буде і трофей, і Ліга чемпіонів": лідер Динамо розповів, коли команда вийде на новий рівень

Команда Олексія Михайличенка святкувала перемогу з рахунком 1:0.

На старті поєдинку команди обмінялися небезпечними моментами: Фран Соль не зумів завдати точного удару, коли звільнився від опіки захисників на 5-й хвилині, а потім Ковалець пробивав низом і Бущан не відразу зафіксував м'яч.

Кияни виглядали гостріше в атаці та на 33-й хвилині зуміли відкрити рахунок: Де Пена опинився з м'ячем на фланзі та зробив точну подачу на голову Миколенку - захисник не схибив і забив свій дебютний м'яч в УПЛ.

Другий тайм команди почали на зустрічних курсах. Кілька разів вдало включався в гру голкіпер олександрійців Паньків, а найреальніший шанс був у Дубри, який пробивав головою, але м'яч пройшов над поперечиною воріт "Динамо". Через хвилину Сіль відповів аналогічним моментом і також не зумів забити.

Ближче до кінця поєдинку господарі намагалися контролювати м'яч і не дозволяти суперникові йти вперед. В одному з моментів Де Пена гостро прострілював, але Паньків в останню мить перевів м'яч на кутовий. На 84-й хвилині олександрійці подали в штрафний майданчик киян з флангу, а Шабанов ледь не відправив м'яч у свої ворота. "Динамо" вдалося утримати мінімальну перевагу.

"Динамо" - "Олександрія" - 1:0

Гол: Миколенко, 33

"Динамо": Бущан, Кендзьора, Попов, Шабанов, Миколенко, Гармаш (Вербич, 68), Сидорчук, Буяльський, Циганков, Соль (Родрігес, 81), Де Пена (Караваєв, 90+3)

"Олександрія": Паньків, Пашаєв, Бухал, Дубра, Мірошниченко, Лучкевич (Сітало, 66), Ковалець, Банада, Лучкевич, Безбородько (Шастал, 61), Третяков (Задерака, 80)

Попередження: Циганков, Де Пена, Попов - Безбородько, Задерака, Бухал

"Динамо" набрало 23 очки і тепер одноосібно займає друге місце в турнірній таблиці УПЛ, відстаючи від "Шахтаря" на десять пунктів. В активі "Олександрії" залишилося 19 очок і п'яте місце.

Кияни мають серію з восьми матчів без пропущених голів.

УНІАН раніше повідомляв, що "Маріуполь" в кінцівці зустрічі вирвав перемогу над "Дніпром-1".