Артем Федецький та Анатолій Тимощук разом грали за збірну України / фото УНІАН, Володимир Гонтар

Колишній футболіст збірної України Артем Федецький поділився своєю думкою про екс-капітана "жовто-синіх" Анатолія Тимощука.

Про це стало відомо з його інтерв'ю YouTube-каналу Sport Arena TV.

"Звичайно, світ не зійшовся на одному "Зеніті". Так, він зробив з цим клубом історію, виграв практично все. Але чому він працює в "Зеніті" - це більше особисте. Толік розлучився, у нього зараз інша дружина - тому, напевно, десь це вплинуло", - сказав Федецький.

Екс-захисник висловив думку, що Тимощук - патріот України:

"Щодо його патріотизму - критики він вже багато отримав. Особисто знаючи Толіка та його ставлення до України, я вважаю, що він патріот України. Хтось дивиться на це з боку і бачить якісь загальні фрази, вирвані з контексту, якісь вчинки...".

Читайте також"Мій дім у Санкт-Петербурзі": екс-футболіст Тимощук пояснив, чому не хоче говорити про відносини України і Росії

"Коли він грав за збірну, ми досить багато їздили і у Львові у військовий госпіталь, і в Києві, після чого Толіку прилітала з того боку критика. Потім - з нашого. Людина досить багато отримувала на свою адресу. Але те, що людина любить Україну... Зараз він працює там - це більше особисте, сімейне, що він не хоче виставляти на загальний розсуд", - підсумував Федецький.

Анатолій Тимощук: кар'єра

  • Тимощук був капітаном донецького "Шахтаря", після чого перейшов у "Зеніт", а потім - в "Баварію". Пізніше він повернувся в російський клуб, а в 2016-му році завершив кар'єру у складі казахстанського "Кайрата".
  • За збірну України Тимощук провів 144 матчі і забив 4 голи. Він є рекордсменом команди за кількістю проведених ігор.
  • З 2017 року екс-півзахисник почав тренерську кар'єру в пітерському "Зеніті".