Гравці Аякса / REUTERS

Чемпіонат Нідерландів з футболу сезону 2019-2020 не буде закінчено.

Про це повідомляє офіційний сайт турніру.

У зв'язку з достроковим завершенням турніру чемпіон не буде визначений, а команди, які йшли в зоні вильоту, не понизяться у класі.

Відео дня

Відзначимо, що в турнірі лідирували "Аякс" і АЗ, які набрали по 56 очок, але амстердамці випереджали конкурента за додатковими показниками.

Згідно з рішенням Королевського футбольного союзу, у Лізі чемпіонів у наступному сезоні зіграють "Аякс" (раунд плей-офф) і АЗ (другий кваліфікаційний раунд), а в Лізі Європи - "Феєноорд" (груповий етап), ПСВ і "Віллем II" (другий кваліфікаційний раунд).

Команди "Камбююр" і "Де Графсхап", які займали перше і друге місця у другому дивізіоні, не отримають підвищення в класі.

Фінал Кубка Нідерландів "Утрехт" - "Феєноорд" також не відбудеться.

"Утрехт", який йшов у чемпіонаті шостим і відставав від зони Ліги Європи на 3 очки, готовий оскаржити рішення керівництва Ередивізії, повідомляє офіційний сайт клубу.

Справа в тому, що "Утрехт" зіграв на один матч менше, ніж "Віллем II", який йде п'ятим.

"У заяві Королівського футбольного союзу Нідерландів не сказано ні слова про те, що, в разі перемоги "Утрехт" обійде "Віллем II". Також для нас неприпустимо те, що ігнорується Кубок Нідерландів. Право на участь в Лізі Європи буде надано "Феєноорду" без пояснення причин. "Утрехт" має на це таке ж право", - заявили в клубі.

Читайте такожУЄФА пояснив, за яким принципом клуби будуть відбиратися до єврокубків сезону 2020-2021

За інформацією telegraaf.nl, лідери другого дизиона "Камбююр" і "Де Граафсхап", які з великим відривом лідирували у таблиці, також не мають наміру миритися з ситуацією:

"Для мене це найбільша ганьба нідерландського спорту за всю історію", - обурився головний тренер "Камбюра" Хенк де Йонг.

За інформацією джерела, незадоволений і АЗ, який мав шанси на пряму путівку в Лігу чемпіонів.

Нагадаємо, рішення зупинити чемпіонат Нідерландів було прийнято у зв'язку із забороною уряду проводити масові, в тому числі і спортивні, заходи в країні до 1 вересня.

Раніше УНІАН також повідомляв про те, що в Німеччині заявили про готовність відновити футбольний сезон.