Тулуза та Ам'єн можуть залишитися в еліті / фото twitter.com/toulousefc

Державна рада Франції заборонила виліт "Тулузи" та "Ам'єна" з Ліги 1 за підсумками сезону, який було завершено достроково.

Читайте такожУ Франції оголосили чемпіона після дострокового завершення футбольного сезону

Про це повідомляє портал Get French Football News.

Відео дня

Вищий адміністративний суд розглянув справу та ухвалив рішення, що становище команд у таблиці зафіксовано вірно, але обидва вищезазначені клуби повинні зберегти прописку в еліті французького футболу.

При цьому до суду також звертався "Ліон", який хотів домогтися відновлення чемпіонату, однак його вимоги були відхилені.

У керівництва Професійної футбольної ліги Франції (LFP) буде можливість подати апеляцію на цей вердикт. Якщо рішення суду залишиться в силі, то Ліга 1 буде змушена переглянути формат змагань і збільшити кількість учасників на два клуби, або відмовити у підвищенні представникам Ліги 2. Останній варіант може призвести до нових судових спорів.

Нагадаємо, чемпіонат Франції було завершено достроково в кінці квітня через пандемію коронавірусу. "Ам'єн" і "Тулуза" зайняли останні місця, а їх повинні були замінити в еліті "Лор'ян" і "Ланс". Чемпіоном Ліги 1 було оголошено "Парі Сен-Жермен".

УНІАН раніше повідомляв про те, що ПСЖ оголосив про перший великий трансфер в Європі після початку пандемії коронавірусу.