Кай Хаверц забив переможний м'яч / Фото REUTERS

29 травня в Порту відбувся фінальний матч Ліги чемпіонів 2020-2021, в якому зустрічалися два англійських клуби: "Манчестер Сіті" і "Челсі".

Фінал завершився перемогою лондонського клубу.

У першому таймі "Челсі" виглядав гостріше за суперника - один тільки Тімо Вернер не реалізував дві відмінні можливості забити. У "Сіті" було пару моментів, але Рахім Стерлінг свій шанс не реалізував, а удар Філа Фодена заблокував Антоніо Рюдігер. 

Рахунок був відкритий в кінці тайму - Кай Хаверц скористався провалом в центрі оборони "Сіті" після розрізної передачі і реалізував вихід сам на сам. Олександр Зінченко на підстраховці за німцем не встиг.

Після перерви "Ман Сіті" володів ініціативою, але біля штрафного суперника виглядав беззубо - створювати моменти у "городян" не виходило. До того ж "Сіті" залишився без свого лідера Кевіна де Брюйне, який отримав травму. "Челсі" ж міг забити в контратаці, але Крістіан Пулішич промахнувся. 

Читайте такожЧелсі вдруге в історії виграв Лігу чемпіонів: яскраві фото фіналу та церемонії нагородження

Врятуватися "Сіті" міг на останніх секундах, але після удару Ріяда Мареза м'яч пролетів над поперечиною.

Українець Зінченко провів на полі весь матч.

"Манчестер Сіті" - "Челсі" - 0:1

Гол: Хаверц, 42

"Манчестер Сіті": Едерсон, Вокер, Рубен Діаш, Стоунз, Зінченко, Гюндоган, де Брюйне (Жезус, 59), Марез, Бернарду Сілва (Фернандіньо, 64), Фоден, Стерлінг (Агуеро, 76)

"Челсі": Менді, Аспілікуета, Рюдігер, Тьяго Сілва (Крістенсен, 39), Чілвелл, Джеймс, Канте, Жоржиньо, Маунт (Ковачич, 80), Хаверц, Вернер (Пулішич, 66)

Попередження: Гюндоган - Рюдігер, Жезус

Відеоогляд матчу від Volia Sport.

Манчестер Сіті - Челсі: підсумки фіналу

  • "Челсі" вдруге в історії виграв Лігу чемпіонів. Для "синіх" це був третій фінал. Тренер "Челсі" Томас Тухель вдруге поспіль грав у фіналі і виграв свій перший трофей.
  • "Манчестер Сіті" грав у фіналі Ліги чемпіонів вперше в історії.
  • Втретє поспіль Лігу чемпіонів виграла команда під керівництвом німецького тренера (Тухель переміг після Юргена Клоппа і Ханса-Дітера Фліка)
  • Олександр Зінченко став третім українцем, який зіграв у фіналі Ліги чемпіонів, після Андрія Шевченка та Анатолія Тимощука.

  • Кай Хаверц забив свій перший гол у Лізі чемпіонів у кар'єрі.

  • Хаверц визнаний найкращим гравцем фіналу за версією WhoScored (оцінка - 8,3). У "Сіті" найвищу оцінку отримав Зінченко (7,0).