Ханс-Дітер Флік привів Баварію до титулу / фото REUTERS

Головний тренер "Баварії" Ханс-Дітер Флік і наставник ПСЖ Томас Тухель прокоментували результат фіналу Ліги чемпіонів, в якому німецька команда здобула перемогу з рахунком 1:0.

Читайте такожБаварія виграла Лігу чемпіонів: емоційні фото з церемонії нагородження

Слова фахівців наводить офіційний сайт УЄФА.

Відео дня

"Це був швидкий матч, в якому шанси були в обох команд. У нашому складі грав найкращий воротар у світі, який у кількох епізодах рятував нас. "Баварія" грала здорово, а перед фіналом у багатьох було питання, як ми будемо оборонятися проти блискучої атаки ПСЖ. Відмінно попрацювали в цьому плані. Команда показала правильне ставлення до справи.

Коман в цьому сезоні, можливо, зумів вийти з тіні Рібері і Роббена. У нього величезний талант, який було видно в минулому матчі. Святкувати цю перемогу - нормально, коли ти домігся мети. Буде вечірка, і я не знаю, коли вона закінчиться", - сказав Флік.

Тухель, своєю чергою, зазначив, що гравці віддали всі сили, попри поразку:

"Ми повністю виклалися і залишили свої серця на футбольному полі. Це логічно для фіналу, а проконтролювати результат неможливо. Я відразу припускав, що єдиний гол може виявитися вирішальним. Так і вийшло - різниця в один м'яч між двома дуже сильними командами. Пишаюся нашим менталітетом і останніми виступами. Розчарований підсумком фіналу, але не надто.

Нам просто не вистачило гола, тоді як суперник його забив. Упевнений, що ми б також могли перемогти з рахунком 1:0, якби забили. Нам не вистачило холоднокровності. Хочеться, щоб Мбаппе і Неймар забивали постійно, але цього неможливо вимагати".

Томас Тухель / фото REUTERS

Фінал Ліги чемпіонів: підсумки

  • ПСЖ зіграв у фіналі ЛЧ/Кубка чемпіонів вперше в історії. "Баварія" виступила в 11-му фіналі та здобула шостий трофей.
  • Найкращим бомбардиром нинішнього розіграшу Ліги чемпіонів став форвард "Баварії" Роберт Левандовськи, на рахунку якого 15 результативних ударів.
  • Мюнхенський клуб зібрав три трофеї в одному сезоні - додав до золотих медалей чемпіонату і Кубку Німеччини перемогу в Лізі чемпіонів.
  • Переможна серія "Баварії" у всіх турнірах налічує вже 21 матч.
  • "Баварія" стала учасником матчу за Суперкубок УЄФА, в якому зустрінеться з переможцем Ліги Європи "Севільєю".
  • Клуби з Німеччини та Франції зустрічалися у фіналі головного клубного турніру Європи вперше з 1976 року, коли "Баварія" обіграла "Сент-Етьєн" з рахунком 1:0.