Баварія - шестиразовий переможець Ліги чемпіонів / фото REUTERS

23 серпня в Лісабоні на стадіоні "Да Луш" відбувся фінальний матч Ліги чемпіонів, в якому зустрічалися французький ПСЖ і мюнхенська "Баварія".

Чемпіон Німеччини здобув перемогу в основний час з рахунком 1:0.

Перший матч пройшов без голів, але в інтенсивному темпі, а команди створили достатньо моментів для взяття воріт.

Відео дня

ПСЖ передбачувано діяв на контратаках, відправляючи м'яч вперед на Неймара і Мбаппе, тоді як "Баварія" намагалася контролювати гру.

Відкривати рахунок у грі міг Неймар, який вийшов сам на сам з воротарем і не зміг переграти Нойєра. Також пробити кіпера німців не вдалося Мбаппе. Два шанси були у Левандовськи - форвард "Баварії" спочатку з розвороту пробив у стійку, а потім замикав подачу з флангу головою - впевнено в створі воріт зіграв Навас.

У другому таймі ситуація не змінилася, а "Баварія" своїми методичними атаками домоглася свого: Кімміх здійснив подачу, а Коман завдав удару головою під дальню штангу - 1:0.

Надалі у ПСЖ періодично виникали шанси зрівняти рахунок, але впевнено діяли захисники мюнхенців і Нойєр. В останні хвилини французи організувати фінальний штурм воріт "Баварії" не змогли.

ПСЖ - "Баварія" - 0:1

Гол: Коман, 59

ПСЖ: Навас, Керер, Сілва, Кімпембе, Бернат (Кюрзава, 80), Паредес (Верратті, 65), Маркіньос, Еррера (Дракслер, 72), Ді Марія (Чупо-Мотінг, 80), Мбаппе, Неймар

"Баварія": Нойєр, Кімміх, Боатенг (Зюле, 25), Алаба, Девіс, Горецька, Тьяго (Толіссо, 86), Гнабрі (Коутіньо, 68), Мюллер, Коман (Перішич, 68), Левандовськи

Попередження: Девіс, Гнабрі, Зюле - Паредес, Неймар, Сілва, Кюрзава

Фото REUTERS
Фото REUTERS
Фото REUTERS
Фото REUTERS
Фото REUTERS
фото REUTERS
фото REUTERS

Фінал Ліги чемпіонів: підсумки

  • ПСЖ зіграв у фіналі ЛЧ / Кубка чемпіонів вперше в історії, а "Баварія" - в одинадцятий раз і виграла свій шостий титул.
  • Найкращим бомбардиром нинішнього розіграшу Ліги чемпіонів став форвард "Баварії" Роберт Левандовськи, на рахунку якого 15 результативних ударів.
  • Мюнхенський клуб зібрав три трофеї в одному сезоні - додав до золотих медалей чемпіонату і Кубку Німеччини перемогу в Лізі чемпіонів.
  • Переможна серія "Баварії" у всіх турнірах налічує вже 21 матч.
  • У "фіналі восьми" ЛЧ ПСЖ спершу обіграв "Аталанту" (2:1), а потім розгромив "РБ Лейпциг" (3:0). "Баварія" здобула дві великі перемоги: з рахунком 8:2 над "Барселоною" і з рахунком 3:0 над "Ліоном".
  • Клуби з Німеччини та Франції зустрічалися у фіналі головного клубного турніру Європи вперше з 1976 року, коли "Баварія" обіграла "Сент-Етьєн" з рахунком 1:0.
  • УНІАН вів онлайн-трансляцію фіналу Ліги чемпіонів ПСЖ - Баварія.