Гравці РБ Лейпциг / фото REUTERS

Німецький клуб "РБ Лейпциг" ризикує отримати технічну поразку за перший матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів проти "Ліверпуля".

Про це повідомляє Sky Sports.

Це пов'язано з тим, що Німеччина припинила авіасполучення з Великобританією до 17 лютого у зв'язку з поширенням нового штаму коронавірусу. А матч "РБ Лейпциг" - "Ліверпуль" запланований на 16 лютого.

Відео дня

Читайте такожЛіга чемпіонів: опубліковано календар матчів 1/8 фіналу

"РБ Лейпциг" подав запит владі Німеччини з проханням в особливому порядку дозволити "Ліверпулю" в'їзд до Німеччини. Якщо клуб не отримає даний дозвіл, то до 8 лютого йому необхідно повідомити УЄФА і запропонувати нейтральне поле в країні, в яку зможуть потрапити обидва клуби.

У тому випадку, якщо "Ліверпуль" не пустять до Німеччини, а "РБ Лейпциг" не знайде інше місце проведення матчу, німецький клуб отримає технічну поразку з рахунком 0:3.

Оновлено. Пізніше стало відомо, що влада Німеччини не дозволила "Ліверпулю" прилетіти до Німеччини, тому що постанова про заборону не передбачає "ніяких спеціальних правил для професійних спортсменів".

Плей-офф Ліги чемпіонів 2020-2021: що потрібно знати

  • Жеребкування 1/8 фіналу Ліги чемпіонів відбулася 14 грудня в Ньоні.
  • В 1/8 фіналу переможці груп грають з командами, які зайняли другі місця. На цій стадії не могли зустрітися представники однієї асоціації та команди з однієї групи.

  • У чвертьфінал вийдуть переможці двоматчевих протистоянь. 

  • Плей-офф ЛЧ триватиме до 29 травня - цього дня в Стамбулі відбудеться фінальний матч.

  • Чинним переможцем турніру є "Баварія".