Михалик влітку завершив кар'єру / фото ФК Волинь

Колишній футболіст збірної України Тарас Михалик розповів про своє ставлення до патріотизму та його проявів.

Читайте такожКолишній футболіст збірної України влаштував бійку під час футзального матчу (відео)

Екс-футболіст дав інтерв'ю порталу dynamo.kiev.ua.

Відео дня

"Якщо до Верховної Ради всі приходять у вишиванках, це ж не означає, що всі депутати патріоти. Хтось співає, хтось не співає (гімн - прим.) - це справа кожного. Може хтось соромиться, інший в ту хвилину переживає якісь свої хвилюючі моменти, третій зосереджений на грі. Звичайно, приємніше бачити, коли всі співають.

Спочатку я теж не співав. Навіть не знаю чому. Чи то боявся, або просто з мене поганий співак. Якось приїхав на вихідні в рідний Любешів і зустрів вчительку молодших класів. Любешів - селище міського типу, де всі один одного знають. Вона мені з ходу, мовляв, чого я гімн не співаю. І мене як перемкнуло, а до цього не загострював увагу. Виявляється, людям це важливо. "Так, тепер будеш співати. Дай мені слово", - каже. І я дав слово. Відтоді став співати", - сказав Михалик.

Колишній гравець київського "Динамо" зазначив, що є приклади людей, які тихо роблять для країни більше, ніж ті, хто про це голосно заявляє:

"Патріотизм полягає не в співі гімну, руці на серці і вишиванці. Є люди, які тихо і мовчки роблять більше, ніж ті, хто постійно кричить про це і піариться".

Кар'єра Тараса Михалика: головне

  • За збірну України Михалик провів 32 матчі.
  • На клубному рівні футболіст виступав за київський ЦСКА, "Закарпаття", київське "Динамо", московський "Локомотив" і "Волинь".
  • Михалик двічі ставав чемпіоном України (2007, 2009) і одного разу - чемпіоном Росії (2018). Гравець завершив кар'єру влітку поточного року.