Матчі будуть проходити без уболівальників / фото: ФК Шахтар

Виконавчий директор Української Прем'єр-ліги Євген Дикий розкрив подробиці плану відновлення сезону.

Читайте також: "Ми заслужили на друге місце": в Зорі не хочуть грати срібний матч з Динамо

Функціонер дав коментар в ефірі програми "Великий футбол", підтвердивши інформацію ЗМІ про можливе проведення першого матчу вже в кінці травня.

Відео дня

"Ми представили клубам оптимістичний сценарій відновлення чемпіонату. Плануємо, що 30 травня відбудеться перший матч догравання, 24-го туру.

Звичайно, обов'язковою умовою буде проведення тестування на коронавірус. Клуби ставили питання, що є певні труднощі з необхідною кількістю тестів. Чи допоможе УАФ і ліга. Ми повідомили, що з нашого боку зробимо все, що зможемо для допомоги. УАФ буде звертатися у міністерство, щоб тести були за прийнятною ціною. Вона варіюється: 500 гривень, дві тисячі гривень, п'ять тисяч гривень", - сказав Дикий.

Директор зазначив, що буде створено єдиний механізм для організації поєдинків:

"Обов'язково повинен бути єдиний протокол. Є протокол Бундесліги. Спільно з УАФ працюємо над тим, щоб запровадити свій протокол, який буде обов'язковий перед усіма матчами чемпіонату. Будуть єдині вимоги до тестування. Тільки у випадку негативного результату буде зелене світло, щоб футболісти могли взяти участь в матчі".

При цьому остаточне рішення все одно буде приймати уряд країни:

"Ми залежимо від рішення уряду. Якщо 12 травня ми побачимо послаблення карантину, то зможемо приступити до повноцінного тренувального процесу, зможемо розуміти, що матчі можуть відбуватися, звичайно, без глядачів. Тоді 30 травня стартує догравання чемпіонату", - додав Дикий.

Як повідомляв УНІАН, раніше президент "Динамо" Ігор Суркіс назвав два справедливих сценарії завершення сезону в УПЛ.