Зоря проводить домашні матчі в Запоріжжі / фото: zarya-lugansk.com/

Луганська "Зоря" звернулася до Української Прем'єр-ліги та Української асоціації футболу з пропозицією дограти дев'ять турів чемпіонату в першій шістці в Дніпрі та Запоріжжі.

Читайте також: "Ми заслужили на друге місце": в Зорі не хочуть грати "срібний матч з Динамо

Лист опублікувала прес-служба клубу.

Відео дня

"Зоря" не підтримала ініціативу "Десни" - чернігівський клуб раніше запропонував завершити сезон у топ-6 на трьох стадіонах у Києві.

"Проведення матчів у Києві ставить команди першої шістки в нерівні фінансові умови, при яких "Зоря" повинна буде вирішувати самостійно за свої гроші питання місця проживання, харчування, тренувань і відновлення команди. "Десна" не запропонувала вирішення цих важливих питань.

Наявність у Києві трьох стадіонів, придатних до проведення матчів рівня УПЛ, не може бути вирішальним фактором, у тому числі враховуючи нівелювання переваги свого поля при проведенні матчів без глядачів.

За цим критерієм, на нашу думку, найбільш доцільним буде проведення матчів на дійсно нейтральних полях: стадіонах "Арена Дніпро" і "Метеор" у Дніпрі та стадіоні "Славутич-Арена" у Запоріжжі. Міста Дніпро та Запоріжжя мають достатню інфраструктуру для тренувань команд, їх комфортного проживання, харчування", - сказано в листі.

"Зоря" зазначила, що Запоріжжя - не рідне місто для луганчан, тому вони будуть мати ті ж витрати, що й інші учасники. Крім того, в цих містах немає великої кількості заражених коронавірусом.

Клуб додав, що у разі відсутності узгодженості в цьому питанні між усіма учасниками, слід достроково завершити сезон, враховуючи положення команд після 23-х турів УПЛ. Зараз "Зоря" займає друге місце в турнірній таблиці, випереджаючи "Динамо" за рахунок кращого результату в особистих зустрічах.

УНІАН раніше повідомляв про те, що стали відомі подробиці медичного протоколу для відновлення тренувань клубів УПЛ.