Ігор Жданов / УНІАН

З'явилися нові подробиці у справі про скандальні призначення тренерів національних збірних зі спортивної боротьби, які ініціював міністр молоді і спорту України Ігор Жданов.

Як повідомила на своєму сайті прес-служба міністерства, інформація, яка була озвучена в ЗМІ, про наявність у нового керманича збірної з греко-римської боротьби Сергія Андрєєва російського громадянства, "є неперевіреною та не може подаватися як доконаний і доведений факт".  

Ситуацію прокоментував на своїй сторінці у Facebook також Ігор Жданов, додавши до свого запису скан-копію паспорту Андрєєва.

Відео дня

Читайте такожМіністр Жданов призначив головним тренером збірної України громадянина РФ

"Документи, що надійшли до Міністерства молоді та спорту України від претендента на посаду головного тренера штатної збірної команди України з греко-римської боротьби Сергія Андреєва, містять завірену ним особисто, згідно оригіналу, копію паспорта громадянина України. Він дозволив її опублікувати.

Сергій Андреєв, уродженець АР Крим, офіційно визнаний внутрішньо-переміщеною особою, виступає проти окупації Криму РФ. Ми звернулися до СБУ з проханням перевірити інформацію про наявність іншого громадянства у вказаного тренера.

Інформація про наявність у тренера збірної України громадянства РФ не є перевіреною - Жданов

Водночас, згідно законодавства України, примусове автоматичне набуття громадянами України з тимчасово-окупованих територій громадянства Росії - не визнається Україною та не є підставою для втрати громадянства України", - написав Жданов.

Нагадаємо, як повідомляв УНІАН, група функціонерів, тренерів та спортсменів - представників збірних з вільної та греко-римської боротьби - звернулися з критикою щодо кадрових рішень міністерства, які загрожують провалом у підготовці національних команд до Олімпійських ігор-2020 у Токіо.