Серена Вільямс домоглася змін у правилах WTA / REUTERS

Жіноча тенісна асоціація (WTA) затвердила нові правила, що стосуються спортсменок, які змушені зробити перерву в кар'єрі через вагітність.

Тенісистки, які повертаються на корт після пологів або пошкоджень, відтепер зможуть скористатися так званим «спеціальним рейтингом», повідомляє Sportarena з посиланням на інтерв'ю генерального директора WTA Стіва Саймона офіційному сайту асоціації.

Якщо відсутність тенісистки пов'язана з пологами, вона може скористатися спеціальним рейтингом протягом трьох років з моменту народження дитини.

Відео дня

Читайте такожТенісні судді збираються бойкотувати матчі за участю Серені Вільямс

Введення правила пов'язано не в останню чергу з новинами про те, що Серена Вільямс була "несіяною" на своєму першому після пологів турнірі Великого Шолома, яким став Відкритий чемпіонат Франції-2018.

Також асоціація ухвалила рішення узаконити дозвіл на носіння спортсменками легінсів і компресійних шорт без необхідності надягати спідницю або інше додаткове спорядження поверх них.

Останнє рішення також пов'язане з тим, що в серпні президент Французької тенісної федерації заявив, що Серена Вільямс більше не може брати участь у турнірі в чорному обтягуючому комбінезоні.

REUTERS

"Це частина моди сьогодні. Якщо минула мода застаріла, то чому ми повинні її дотримуватися? Ми вирішили дати гравцям шанс бути тими, ким вони хочуть бути, і носити те, що вони хочуть, в чому їм комфортно", - зазначив Стів Саймон.

При цьому він уточнив, що нові правила не поширюються на змагання Великого Шолома, де на кожному з турнірів організатори можуть вводити власні обмеження щодо екіпірування гравців.

Як повідомляв УНІАН, Серену Вільямс оштрафували на 17 тисяч доларів за трикратне порушення правил поведінки в ході фінального матчу US Open-2018.