Горбань і Ларенс потрапили в призери вже в першій гонці нового сезону / eurolamp-wrt.com

Український ралійний екіпаж Валерія Горбаня і Сергія Ларенса посів підсумкове 2-е місце в першій гонці нового сезону.

Чемпіонати Латвії та Естонії з ралі в цьому сезоні знову стартували синхронно — гонкою, яка пройшла в містечку Алуксне, що на північному сході Латвії, повідомляє офіційний сайт команди.

Екіпаж Валерія Горбаня і Сергія Ларенса вийшов на старт з чемпіонсько. одиничкою на бортах. У дводенний формат гонки був вписаний проїзд десятьма спецділянками. Короткий перший день не був багатий подіями, а екіпаж Eurolamp WRT став кращим на обох спецділянках і закінчив день на першої позиції абсолютного заліку.

Відео дня

А ось субота, основний день гонки, принесла вражаючу боротьбу за перемогу. Перший час на ранковому допі підтвердило амбіції українсько-естонської екіпажу. На екваторі дистанції Горбань і Ларенс продовжували лідирувати, але на небезпечну відстань наблизився екіпаж норвежця Олівера Сольберга і британця Аарона Роберта Джонстона.

Друга частина фінального дня перегонів пройшла в щільному протистоянні двох міжнародних екіпажів. На останній спецділянці в боротьбу за секунди втрутився зовнішній фактор — пробите колесо на Mini JCW WRC Валерія Горбаня вбив інтригу в боротьбі за перемогу.

Срібні нагороди і перші в сезоні залікові очки були завойовані Валерієм Горбанем і Сергієм Ларенсом в запеклій боротьбі. Перемогу в гонці здобув екіпаж Олівера Сольберга.

Наступний етап відбудеться 9 лютого в Латвії, в околицях міста Гульбене.