wikipedia.org

Росія може бути відсторонена від участі в Олімпійських іграх 2020 року у разі виявлення фальсифікації даних Московської антидопінгової лабораторії.

Про це йдеться у звіті комітету WADA по відповідності, повідомляє Washington Post.

У звіті говориться, що «російські офіційні особи, спортсмени або допоміжний персонал не будуть допущені до участі в Олімпійських або Паралімпійських ігор 2020 року», якщо дані Московської лабораторії виявляться сфальсифікованими. Крім того, Росію можуть позбавити права приймати міжнародні турніри протягом певного періоду.

Відео дня

Читайте такожРосійський спорт уникне міжнародної ізоляції через допінг і санкцій WADA

Як повідомляв УНІАН, сьогодні виконком Всесвітнього антидопінгового агентства прийняв рішення залишити незмінним статус Російського антидопінгового агентства (РУСАДА), не застосовувати до нього санкції і не позбавляти відповідності кодексу міжнародної організації.

20 вересня виконком WADA відновив РУСАДА у правах за умови, що експерти WADA отримають доступ до даних Московської антидопінгової лабораторії до 31 грудня 2018 року, однак цього зроблено не було. WADA прийняв рішення повторно направити експертну групу до Москви 9 січня 2019 року. 17 січня робота експертів в лабораторії була завершена.

Нагадаємо, збірна Росії була усунена від участі в зимових Олімпійських іграх та Паралімпійських іграх у 2018 році в Пхьончхані. Причиною послужили масштабні порушення, які були виявлені в системі боротьби з допінгом в РФ. Деякі російські спортсмени отримали право участі в змаганнях лише у складі так званої об'єднаної команди.