Баскетболісти Дніпра не зуміли впоратися з суперниками з харкіського Політехніка / fbu.ua

Харківський Політехнік переміг вдома Дніпро в поєдинку регулярного чемпіонату баскетбольної Суперліги Парі-Матч.

Гра завершилася з рахунком 80:73, повідомляє офіційний сайт турніру.

Переконливі перемоги в останніх поєдинках Дніпра лише підтверджували напередодні візиту до Харкова його статус фаворита. І вже з початком матчу проти Політехніка складалося враження, що зустріч проходитиме за сценарієм гостей. 

Відео дня

Наполегливіші та влучніші дніпряни захопили лідерство. Не пройшло й трьох хвилин, як вони вже були на 7 очок попереду. Мішула з Тимофеєнком встигли забити з-за дуги. Однак господарі швидко оговталися й налагодили взаємодію. Політехнік впевнено скоротив відставання, а триочковий Козлова вивів харків’ян вперед. Господарі більше перевагу не віддавали і виграли стартову четверть в 5 очок. 

Надалі харків’яни продовжували йти вперед. По ходу другої чверті вони виривалися вперед на 12 очок. Тон задавали Кромер та Грем, які й стали найрезультативнішими в складі команди за першу половину. Відповідно 10 та 14 очок. У Дніпра двозначний доробок бул лише в одного Тимофеєнка – 11. 

Суперники при цьому мало забивали з-за дуги. У Політехніка 3 з 12-ти за першу половину, а в Дніпра – 4/13. 

З початком другої половини гості спробували додати в швидкості. Та якоїсь практичної користі це не принесло. Гості продовжували надто багато хибити та помилятися в завершенні атак. Харків’яни ж спокійно доводили свої атаки до завершення. Кромер і одразу за ним Джаван покрашили статистику реалізації дальніх кидків. Загальна різниця зросла до 22 очок. Лише після цього від гостей пройшли дальні постріли від Мішули та Шунделя. Та на заключну 10-хвилинку відрив господарів залишався суттєвим – 20 очок.

Початок останньої чверті змусив місцевих уболівальників нервувати та згадувати попередній поєдинок Дніпра проти Черкаських Мавп. Гості сходу відіграли 7 очок. Після тайм-аута харків’ян дніпряни ще на 5 очок скоротили відставання. Загальний ривок – 12:0. Другий тайм-аут не допоміг господарям – вони помітно нервували. За майже 7 хвилин у четвертій чверті господарі лише двічі забили зі штрафного, перш ніж Кромер забив з гри триочковий. За дві хвилини до кінця ігрового часу харків’яни все ще мали 9 очок запасу. Цього разу в гравців Дніпра не вистачило сил, аби знову повторити неймовірний камбек, як у попередньому поєдинку проти Черкаських Мавп. То ж господарі на нервах все ж довели матч до перемоги.

У господарів зусилля Кромера (26 очок) та Грема (24) стали вирішальними в здобутті переможного результату. Результативні атаки першого на останніх секундах допомогли харків’янам втримати переможний результат. 

Політехнік наступний поєдинок зіграє 13 лютого вдома проти Запоріжжя. Дніпро також вдома зіграє проти Запоріжжя, але 15 лютого.

Суперліга Парі-Матч

06 лютого

Політехнік (Харків) – Дніпро – 80:73 (20:15, 20:18, 29:16, 11:24)

Політехнік: Кромер 26 очок, 8 підбирань, 4 передачі; Грем 24о, 11пд, 3пр.

Дніпро: Мішула 16о, 1пд, 3пр; тимофеєнко 15о, 5пд, 1пр.