Ольга Скабєєва показала фото з Жаном Беленюком в прямому ефірі / фото: скріншот

Український борець Жан Беленюк прокоментував спільне фото зі скандальною російською телеведучою Ольгою Скабєєвою, яке було зроблено під час Олімпіади-2016.

Беленюк відреагував на слова Скабєєвої, яка під час пропагандистського шоу назвала Беленюка "нашою людиною", показавши в прямому ефірі спільне фото з ним. Телеведуча при цьому заявила, що в 2016 році Беленюк нібито заступився за російських атлетів, яких відсторонили від участі в Олімпіаді.

Читайте також"З нами доведеться помиритися": український біатлоніст відверто висловився про відносини з Росією

Відео дня

На своїй сторінці у Facebook український борець зазначив, що в той момент йшов до автобусу і фотографувався з усіма охочими і не міг подумати, що комусь фото "може стати в нагоді для підтвердження реноме топ-пропагандиста російського телебачення".

"На той момент Ольга ще не була такою, хоча і зараз я б її не впізнав, бо не дивлюся подібні телепередачі. Наскільки розумію, пару років тому вона була просто рядовим журналістом, який висвітлює Олімпійські ігри. Але, мабуть, її прозорливість і талант до маніпуляцій не залишилися без належної уваги", - написав Беленюк.

Спортсмен заявив, що його зачепило не саме фото, зазначивши, що "втома позначилася на пильності", а коментар до нього під час ток-шоу:

"Цитую: "Жан Беленюк, той самий темношкірий спортсмен, єдиний з української делегації, хто виступив на захист російських атлетів, несправедливо відсторонених від ігор! Насправді - наша людина!". Ця фраза є цілковитою брехнею! Я взагалі не коментував ситуацію, пов'язану з російськими легкоатлетами на Олімпіаді в Ріо, принаймні в такому ключі точно...", - продовжив Беленюк.

Борець також зазначив, що слова про "нашу людину" - "в найкращих традиціях пропаганди".

Беленюк підкреслив, що з цієї ситуації зробив певний висновок:

"Потрібно бути уважним завжди і скрізь! Адже "пропагандисткий привіт" може прилетіти звідти, звідки найменше чекаєш".

Як повідомляв УНІАН, раніше Беленюк пояснив, навіщо йде в політику.