Мотор дебютує в SEHA-лізі в наступному сезоні / фото: handball.motorsich.com

Семиразовий чемпіон України з гандболу "Мотор" виступив з відкритим листом щодо свого дебюту в SEHA-лізі - міжнародному турнірі, головним партнером якого є російська компанія "Газпром".

"Мотор" збирається брати участь у SEHA-лізі, починаючи з наступного сезону. У турнірі також беруть участь чемпіони Словаччини, Хорватії, Угорщини, Румунії, Білорусі, Сербії, Північної Македонії, Боснії і Герцеговини.

"Прийнявши пропозицію брати участь в майбутньому сезоні в SEHA-League "Мотор" зіткнувся з нерозумінням цього кроку з боку Федерації гандболу України. ФГУ бентежить факт, що одним із спонсорів SEHA-League є "Газпром".

Відео дня

Однак, слідуючи цій логіці, донецький "Шахтар" повинен відмовитися від участі у груповому турнірі футбольної Ліги чемпіонів, адже "Газпром" є також одним зі спонсорів Ліги чемпіонів УЄФА", - йдеться в заяві керівника "Мотора" Олімпія Покатова.

Читайте такожНайкращий гандбольний клуб України буде виступати в зарубіжній лізі

"На жаль, керівники ФГУ не розуміють, що участь у такому конкурентному турнірі як SEHA-League принесе користь і відкриє нові можливості для гандбольного клубу "Мотор" і мінімум семи наших гравців - членів національної збірної України, а також для ФГУ в цілому", - додав Покатов.

В "Моторі" також підкреслили, що через відсутність належного рівня конкуренції у внутрішньому чемпіонаті клубу щорічно в січні доводиться виїжджати в Німеччину, Польщу, Словенію та Білорусь для пошуку якісних спаринг-партнерів.

Зазначимо, що раніше ФГУ заявила, що не підтримує SEHA-лігу, так як "на території України не може бути представлена та чи інша структура під назвою "Газпром", яка знаходиться в списках санкцій". Зокрема, ФГУ - проти розміщення рекламної продукції російської компанії.

В "Моторі" стверджують, що обмеження Міністерства молоді та спорту України, про яких 4 червня було поінформовано ФГУ, "абсолютно не стосуються клубних питань і тим більше SEHA-League".

УНІАН раніше також повідомляв про те, що збірна України отримала суперників по фінальній частині гандбольного Євро-2020.