Ольга Харлан отримала персональну копію ляльки Барбі / фото facebook.com/yuri.shapovalov.3

Українська олімпійська чемпіонка 2008 року, чемпіонка світу Ольга Харлан отримала персональну копію ляльки Барбі від американської компанії Mattel.

Читайте такожШестиразова: українка Харлан виграла чемпіонат світу з фехтування (відео)

Про це повідомляється на сайті компанії, передає lb.ua.

Відео дня

Лялька-фехтувальниця увійшла в серію Role Models, яку почали випускати два роки тому на честь Міжнародного дня жінок.

Харлан стала першою українкою, яка потрапила в цю серію. Такі ляльки є тільки у дев'яти спортсменок світу.

Фехтувальниці вручили персональну ляльку, яка виглядає, як сама спортсменка в екіпіровці.

фото facebook.com/yuri.shapovalov.3

"Будучи маленькою дівчинкою, я завжди мріяла про свою ляльку Барбі. І вона у мене була, як і у більшості дівчаток. Але я навіть і подумати не могла, що колись-то сама буду лялькою Barbie! Шалено рада, що змогла мотивувати легендарний бренд Barbie для створення цієї красуні", - прокоментувала подію в своєму Instagram Ольга Харлан.

"Мені шалено приємно. Я перебуваю серед дівчат, які настільки видатні у своїй справі, але Барбі обрав саме мене. Займаюся спортом 20 років, але не помічаю багатьох речей. У мене була Барбі, одягала її, шила сукню. Але ніколи не думала, що сама буду Барбі. Зараз закликаю всіх дівчат у спорті до дій. Якщо дівчата, які займаються спортом, думають, що їх вид спорту нежіночний... Я хотіла довести, що жінки можуть бути видатними у фехтуванні. Адже вважається, що фехтування нежіночий вид спорту. А я хотіла бути сильнішою за чоловіків", – прокоментувала нагороду Харлан, передає Трибуна.

фото facebook.com/yuri.shapovalov.3

Американська компанія займається виготовленням іграшок з 1945 року. Окрім Харлан, спеціальну ляльку від всесвітньо відомої компанії отримували ще дев'ять спортсменок, серед яких футболістка Аманда Анрі, легкоатлетки Айрін Палшите, Діна Ешер-Сміт і Малайка Міхамбо.

barbie.mattel.com

Ольга Харлан - українська фехтувальниця, олімпійська чемпіонка 2008 року у командній першості, бронзовий призер Олімпіади-2012, шестикратна чемпіонка світу та чемпіонка Європи.