Церемонія пройде 12 березня в Стародавній Олімпії / фото: olympic.org

Церемонія запалювання вогню Олімпійських ігор в Токіо-2020 буде проходити без глядачів через поширення коронавірусу в Європі.

Читайте також"Є можливість відстрочки": Олімпіаду в Токіо можуть перенести на кінець року

Таке рішення прийняв Олімпійський комітет Греції, повідомляє прес-служба організації.

Відео дня

Подія запланована на 12 березня в Стародавній Олімпії на півострові Пелопоннес. Очікується, що бути присутнім при запалюванні смолоскипів будуть всього близько ста осіб. Церемонія буде проходити без глядачів вперше за 35 років.

Відвідати церемонію зможуть тільки представники Міжнародного олімпійського комітету та організатори Ігор-2020, а для журналістів буде "вкрай обмежена" акредитація. Спочатку очікувалося, що подивитися запалення вогню захочуть кілька тисяч глядачів.

Нагадаємо, естафету вперше в історії почне жінка - олімпійська чемпіонка зі стрільби Анна Коракакі, яка представляє Грецію. Вогонь повинен покинути Грецію 19 березня, після чого буде доставлений в Японію.

Олімпіада-2020 в Токіо запланована на 24 липня - 9 серпня.

У Греції вже зафіксовано понад 70 випадків зараження китайським коронавірусом, але летальних випадків немає. У світі вірусом заразилися вже більше ніж сто тисяч осіб, а понад три тисячі людей померли.

УНІАН раніше повідомляв про те, що організатори Токіо-2020 спростували слова представника МОК про можливе скасування Олімпіади.