Олімпійські кільця в Токіо / REUTERS

Олімпійський комітет Бразилії, а також Федерація легкої атлетики США (USATF) закликали Міжнародний олімпійський комітет перенести Олімпіаду-2020 у зв'язку з пандемією коронавіруса.

Про це повідомляє Sky Sports.

Федерація легкої атлетики США приєдналася до вимоги Федерації плавання, направила листа голові олімпійського комітету країни Сарі Хіршланд і попросила обговорити з МОК можливість проведення Ігор-2020 в більш пізні терміни.

Відео дня

Читайте такожВіце-прем'єр Японії пояснивши, чому Олімпіада може "не мати сенсу" цього літа

"Ми розуміємо, що це дуже складне і важке рішення, але перенесення Ігор, принаймні, дає нашим спортсменам розуміння того, що у них буде достатньо часу для належної підготовки - фізичної, моральної і емоційної, а також можливість брати участь у безпечних Олімпійських іграх. Ми закликаємо Національний олімпійський комітет США, як лідера олімпійського руху, використати свій голос", - заявили в USATF.

Олімпійський комітет Бразилії також закликав перенести Олімпіаду на 2021 рік.

В опублікованій заяві бразильської сторони говориться, що прийняття такого рішення необхідно в зв'язку з усією серйозністю пандемії коронавіруса, а також про те, що спортсмени "зіткнуться з труднощами і не зможуть підтримувати свою найкращу форму".

Крім того, Норвезький олімпійський комітет виступив за те, щоб Олімпіада проводилася тільки після того, як ситуація з коронавірусом опиниться під жорстким контролем у всьому світі.

Також повідомлялося, що з проханням перенести Ігри зверталися олімпійські комітети Колумбії та Словенії.

Олімпіада-2020 повинна пройти з 24 липня по 9 серпня.

Як повідомляв УНІАН, президент МОК Томас Бах раніше заявив, що поки не бачить причин для перенесення Ігор. Очікується, що остаточне рішення буде прийнято у травні.